Huszadik őszünk programjai

2024 szeptemberétől ismét világszerte elismert zenekarokkal, sztárszólistákkal, a hazai művészeti élet legjobbjaival és közkedvelt fesztiváljainkkal várjuk nézőinket.

Hagyományainkhoz híven idén is jazzel búcsúztatjuk a nyarat: a JazzTime fesztiválon Szőke Nikoletta, Gájer Bálint és a Danubia Zenekar ad közös koncertet, Kozma Orsi magyar popdívák dalait hozza el, míg a spanyol Andrea Motis a Csapó Krisztián Quintet partnereként nyűgözi le a közönséget. Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2013-ban indult tematikus fesztiválja, az Európai Hidak idén a brüsszeli művészeti élet kiválóságait csábítja Budapestre. A Brussels Jazz Orchestra & Philip Catherine, Bert Joris, David Linx, a Zap Mama, Selah Sue, a Gaïsha és a TaxiWars koncertjein túl kiállítás és belga kapcsolódású kultfilmek vetítései színesítik a programot. A legendás amerikai jazzdobos, Brian Blade most először zenél nálunk Fellowship Band nevű saját formációjával, míg a Les Amazones D’Afrique koncertjén erőteljes női energiák töltik majd be a teret. 

Fischer Ádám a 75. születésnapját, a Talamba és a Vujicsics együttes fennállásuk 25. és 50. évfordulóját ünneplik a Müpában, de az idén 80 esztendős Ton Koopman is ünnepi turnéja keretében látogat el hozzánk együttesei élén. Cinema Trip címet viselő koncertjén a Honeybeast 3D-hatást keltő vetítéssel emeli az est fényét, a Hiperkarma akusztikus koncertjén pedig kamarazenei átiratban szólalnak meg az együttes dalai.                                     

A Philip Glass Ensemble két koncertet is ad, The best of Elīna Garanča című estjével érkezik korunk egyik legkeresettebb operaénekese, a nemrégiben elhunyt Eötvös Péterre pedig egy, a kivételes életműhöz méltó koncerttel emlékezünk. A világ egyik legrégebbi együtteseként jegyzett Drezdai Staatskapelle új művészeti vezetőjével, Daniele Gattival érkezik, és saját műhelyei élén visszatér a Müpa közönségének egyik legkedveltebb karmestere, Philippe Herreweghe is. Hilary Hahn, Mikko Franck és a Francia Rádió Filharmonikus Zenekara a romantika három arcát mutatja meg, a karácsonyi ünnepek közeledtével pedig a Cambridge-i St John’s College Kórusának estje segíti az adventi hangolódást. Az évad művészei Kelemen Barnabás és Snétberger Ferenc lesznek, a következő időszakban mindkettejükkel több alkalommal is találkozhat a közönség.  

Az őszi-téli hónapokban sem maradhatnak el a tánc- és újcirkusz-produkciók, a Pécsi Balett Faust, az elkárhozott címmel mutatja be a budapesti közönségnek új táncdrámáját, a Recirquel előadásai közül továbbra is látható lesz az IMA, de októbertől már az újjászületés mítoszát kutató vadonatúj Paradisum várja az érdeklődőket. Az Operamatiné sorozat keretében a Szaffi, a Matinékoncertek sorában Európa ízei kerülnek terítékre, míg a karácsonyi időszakban ismét a Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró Betlehemes című színpompás táncjátéka varázsol el kicsiket és nagyobbakat.

Az intézmény hagyományaihoz híven elsőként a Müpa+ hűségprogram tagjai kapnak lehetőséget az elővásárlásra. Április 24-én 10 órától a Platina, 25-én, csütörtökön 10 órától az Arany, 14 órától pedig az Ezüst szint tagjai számára nyílik meg az elővásárlási lehetőség a meghirdetett programokra, míg az Alapszint tagjai és a nagyközönség április 26-án, pénteken 10 órától válthatja meg belépőit.
Ugrás az oldal tetejére