Ludwig Múzeum

Az épületegyüttes Duna-part felőli részében elhelyezkedő Ludwig Múzeum Budapest – Kortárs Művészeti Múzeum Magyarország egyetlen olyan múzeuma, amely kizárólag kortárs művészeti alkotásokat gyűjt és mutat be, s jelentős nemzetközi és magyar képzőművészeti gyűjteménnyel rendelkezik.

Három szinten mintegy 3300 m2-nyi kiállítótérrel rendelkezik, együttműködve hazai és külföldi szakmai szervezetekkel és társintézményekkel évente nyolc-kilenc kiállítást szervez és mutat be. A múzeumok megváltozott társadalmi szerepét figyelembe véve, különös hangsúlyt fektet az interaktivitásra, a kiállítótér kulturális mediátor szerepére és az új, alapvetően megváltozott látogatói attitűd és igények kiaknázására a bemutatásban, promotálásban és a kulturális értékek demokratizálásában.

A múzeumi terek lényegi eleme a világítás megtervezése és a terek változtathatósága; múzeumtechnológiai kérdésekben a legjobb szakemberek segítettek a kivitelezőknek. Az ideiglenes kiállítások termeiben különböző világítási effektek hozhatók létre az álmennyezetek alá rejtett sík fóliák révén, az állandó kiállítások tereiben természetes fény is megjelenik. A valóban múzeumi funkció számára épített tömb is nemzetközi színvonalat mutató alkotás.

Önálló múzeumpedagógiai programot vezet, mely lehetővé teszi, hogy rendszeresen aktív és interaktív találkozóhely legyen a legfiatalabb és idősebb, művészet iránt fogékony nemzedékek számára.

A Müpa előadásaira váltott belépőjeggyel az adott előadás napjáig egy alkalommal díjmentesen látogathatók a Ludwig Múzeum kiállításai.

Ugrás az oldal tetejére