Virtuális valóság élmény

A legújabb digitális technológiát felhasználva terjesztette ki a látogatói élményt a Müpa. A friss fejlesztéseknek köszönhetően virtuális valóság (VR) technológiával készített házbemutató filmen keresztül, VR-szemüvegek segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők a ház különleges építészeti adottságaival, illetve különleges nézőpontból ízelítőt kaphatnak a Müpa sokszínű programkínálatából is. 

A magyar és angol nyelven is elérhető vezetett virtuális Teremről teremre séták során az érdeklődők 360 fokban barangolhatják be az épület tereit, miközben megismerkedhetnek a Müpa történetével, építészeti koncepciójával. Megtudhatják többek közt, milyen egyedi adottságokkal rendelkezik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, hogyan működik az akusztikája, illetve azt is, milyen különleges technikai megoldásokkal találkozni a Fesztivál Színházban. A különböző tereket külön-külön is be lehet járni – szintén 360 fokban –, ami által teljesen új perspektívából mutatkozik be a ház az érdeklődők előtt. 

Hogy az élmény még teljesebb legyen, a Müpa népszerű programjaiba is bepillantást nyerhetnek a látogatók: többek közt a Recirquel Újcirkusz Társulat lélegzetelállító produkciójába, a PASO koncertjébe és a Kocsis Zoltán által vezényelt Bartók: A kékszakállú herceg vára című előadásba is belenézhetnek.

Ugrás az oldal tetejére