Egyedi müpás ajándéktárgy-kollekció

Megújult ajándéktárgyakat kínál a Müpa, a kollekción az intézmény kreatív arculata és az épület vizuális elemei köszönnek vissza. 

A klasszikus márkázott hétköznapi használati tárgyak – esernyő, képeslap, hűtőmágnes, ceruza, radír, füzet, bögre, telefon tok, poháralátét, kitűző, síbérlet-tartó – mellett különleges, iparművész által tervezett betonékszerek és az újrahasznosítás jegyében molinóból készült táskák, pénztárcák és papírból készült ékszerek is megtalálhatók a kínálatban.

Az első 30 termékből álló szortimentből a Müpa épületében található VINCE könyvesboltban válogathatnak az érdeklődők. Folyamatosan bővül az egy-egy produkcióhoz kapcsolódó CD- és DVD kiadványok sora, melyek a Rózsavölgyi CD-boltban érhetők el.

Müpa Budapest könyv

Művészet és építészet képekben

Nemzetközileg is egyedülálló különleges albumot adott ki a Müpa, amely az intézmény első 10 évét dokumentálja. Az exkluzív kiadvány egy olyan különleges korlenyomat, amely az épület keletkezésének történetét, előadások emlékezetes pillanatait, az évek során fellépett művészek vendégkönyvi bejegyzéseit dokumentálja fotókkal, interjúkkal és tanulmányokkal. Emlékkönyv mindazoknak, akik a házat megépítették, akik a több ezer produkcióban részt vettek illetve azokat létrehozhatták, és a közönségnek egyaránt. Az olvasó bepillantást nyer a kulisszák mögé, hogyan működik az intézmény, hogyan kel életre, backstage képeket láthatnak, ahogy művészek készülődnek, mennek be a színpadra és létrejön egy előadás. 

Az exkluzív kiadvány melléklete három CD is, amelyeken a Müpa emlékezetes előadásaiból találhatók részletek a legkülönfélébb zenei műfajokból, olyan előadókkal többek között, mint Laurie Anderson, Avishai Cohen, Joyce DiDonato, Marianne Faithfull, Philippe Herreweghe, Lajkó Félix, Polgár László, Sir Simon Rattle, Szakcsi Lakatos Béla vagy Ramón Vargas. 

A kiadvány a Müpa épületében található Vince Könyvesboltban és a Libri könyvesboltokban kapható, ára 9900 Ft. 

 

A Müpa+ hűségprogram tagjai a könyvet és a Müpa ajándéktárgyakat a Vince Könyvesboltban – kártyájuk felmutatásával – 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg.
 

 


 

Walkür DVD

Akik szeretnék kézzel fogható formában is hazavinni magukkal a Budapesti Wagner-napok élményét, azok most a Müpa történetében első alkalommal megtehetik, hiszen A Walkür 2016. június 17-i előadásának felvétele immár DVD formátumban is elérhető. A Budapesti Wagner-napok nagy sikerű Ring tetralógiájának második darabja olyan világhírű énekesek közreműködésével került színre, mint Anja Kampe, Evelyn Herlitzius és Walter Fink. A felvétel szomorú aktualitását az adja, hogy Johan Botha röviddel halála előtt ebben a produkcióban lépett utoljára színpadra Wagner-operában. Az előadás karmestere a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetője, Fischer Ádám.

A háromlemezes német nyelvű felvételhez magyar, angol, vagy német feliratozás választható.

Megvásárolható a Müpában és a Szervita téren, a Rózsavölgyi boltjaiban!
 

 


 

A nibelung gyűrűje – DVD

A nibelung gyűrűje című tetralógia DVD-változata a 2019-es Budapesti Wagner-napok nagy sikerű operaelőadásainak felvételeiből készült. A Hartmut Schörghofer rendezte emblematikus produkciók egy év szünet után, felfrissített változatban tértek vissza, olyan világsztárok közreműködésével, mint Johan Reuter, Albert Pesendorfer, Stuart Skelton, Catherine Foster, Stefan Vinke, Gerhard Siegel vagy Lauri Vasar. A DVD-k már a Wagner-napok új, többszörös díjnyertes arculatában készültek. A Ring-tetralógia részei – A Rajna kincse, A walkür, a Siegfried és Az istenek alkonya – külön-külön és négyes díszcsomagolásban is megvásárolhatóak a Rózsavölgyi és Társa Zeneműbolt üzletében (1052 Budapest, Szervita tér 5.) és webshopjában.

A Müpa Wagner-sorozatának eddigi darabjaihoz hasonlóan ezek a lemezek is tartalmaznak egy-egy kódot, amelynek segítségével a Müpa+ hűségprogram tagjai HD-minőségben, online is elérik az adott előadást. A német nyelvű felvételhez magyar, angol vagy német felirat választható.

Ugrás az oldal tetejére