JazzTime

A JazzTime fesztivál csupa olyan produkcióval kedveskedik közönségének, amely az időtlenséget hirdeti. Leonard Bernstein, a huszadik század magyar popdívái és a latin zene örökzöldjei is jazzköntöst öltenek szeptember elején. A középpontban mindhárom estén a hölgyek állnak, de mellettük mindig ott találjuk az urakat is, akik nélkül nem lehetne teljes az egyensúly.

Szeptember 1-jén Szőke Nikoletta és Gájer Bálint tér vissza, hogy elsöprő sikerű 2018-as Jazz Side Story-produkciójukat újragondolva, szimfonikus zenekarra hangszerelve szólaltassák meg a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A Danubia Zenekar mellett jazz combo adja a lüktetést, a teljes összhangról pedig Fekete-Kovács Kornél karmester gondoskodik.

Rendhagyó módon a következő koncertre szeptember 6-án, pénteken kerül sor, a Fesztivál Színház színpadán Kozma Orsi és zenésztársai előadásában hallhatjuk a hazai ős-pop, a beat-korszak, valamint az azt követő hetvenes és nyolcvanas évek legendás énekesnőinek közkedvelt számait – jazzes változatban. A hangszereléseket Cseke Gábor zongorista készíti, az est sodró dramaturgiájáért pedig Zöldi Gergely felel.

Szeptember 7-én, szombaton a sokoldalúságáról ismert Csapó Krisztián harsonás kvintettje látja vendégül Andrea Motis spanyol trombitás-énekesnőt, aki maga is mesterien és rendkívül szórakoztató módon művel számos zenei irányzatot. Krisztián most tradicionális csapattal, a hazai jazzélet sokat próbált és hasonlóképp számos műfajban lubickoló zenészeivel fogja elvarázsolni a latin ritmusokra kiváltképp fogékony közönséget.

Ugrás az oldal tetejére