irodalom, film, kiállítás

A mennybe vitt leány

Kollár-Klemencz László balladaestje

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • LITERÁRIUM EXTRA

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Középkori balladák sokszor adtak hangot a nők társadalomban betöltött, mennybe emelt vagy épp porba tiport helyzetéről. Női sorsok elevenednek meg a A mennybe vitt leány című dalesten, ahol egy csokor középkori magyar népballada hangzik el. Mivel egy-egy ballada az évszázadok során több, egymástól eltérő változatban maradt fenn, az est zeneszerzői, Kollár-Klemencz László és Csernovszky Márk használva és átdolgozva az archaikus mintákat, mai felfogásban, friss, autentikus dallamokkal, új zenei környezettel ruházták fel a balladákat. Nyugodt szívvel kijelenthetjük: új minőség, megrendítő, magával ragadó est született, melynek hatása alól csak nehezen szabadulhatunk. A mennybe vitt leány a csíkszeredai Gutenberg Kiadó gondozásában, Kürti Andrea illusztrációival, a hozzá tartozó zenei anyag kíséretében erre az alkalomra könyv és lemez formájában is megjelenik, így az est könyv- és lemezbemutató is egyben.

A mennybe vitt leány a csíkszeredai Gutenberg Kiadó gondozásában, Kürti Andrea illusztrációival, a hozzá tartozó zenei anyag kíséretében 2024 folyamán könyv és lemez formájában is megjelenik.


Rendező: Müpa
 • ének, gitár
  Kollár-Klemencz László
 • ének, ütőhangszerek
  Mákó Kató
 • zongora, kelta hárfa, vokál
  Csernovszky Márk
 • gadulka, ütőhangszerek
  Gyulai Csaba
 • szakmai tanácsadó
  Sebő Ferenc

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MBH SZÉP-kártyával is megvásárolhatja. Személyes vásárláskor elfogadjuk még a Rewin Ajándékutalványt és a Rewin Ajándékkártyáit, illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.LITERÁRIUM EXTRA


Ugrás az oldal tetejére