Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató előzmények

2013. október 21-ig hatályos adatkezelési tájékoztató
2018. május 24-ig hatályos adatkezelési tájékoztató
2018. május 25-től hatályos adatkezelési tájékoztató
2021. július 13-tól hatályos adatkezelési tájékoztató


Bevezetés

Kiemelten fontosnak tartjuk az Ön személyes adatainak védelmét, ezért az alábbiakban tájékoztatni szeretnénk a Müpa Budapest Nonprofit Kft. (székhely: 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1., e-mail: info@mupa.hu vagy adatvedelem@mupa.hu, telefon: +36 1 555 3000) mint adatkezelő (a továbbiakban: Müpa vagy Adatkezelő) által végzett adatkezelési tevékenységekről, illetve azokról az elvekről és szabályokról, amelyeket ennek során kötelezően betartunk.

Elsődlegesen irányadó jogszabályok:

  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban: GDPR)
  • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

A Müpa honlapjának (www.mupa.hu) használata és szolgáltatásaink igénybevétele során adatkezelésre kizárólag az Ön előzetes tájékoztatása mellett és kifejezett hozzájárulása alapján kerül sor. Ezen túlmenően a Müpa adatot csak az Önnel kötött szerződés teljesíthetősége érdekében, jogos érdekből vagy kifejezett jogszabályi előírás alapján kezel.


1. Az Ön adatainak biztonsága, adatkezelési elveink

A Müpa az Ön személyes adatait a jogszerűség, a tisztességes eljárás követelményének minden tekintetben megfelelően, az Ön számára a lehető legátláthatóbb módon, kizárólag meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból, csak a legszükségesebb mértékben és a cél eléréséhez minimálisan szükséges ideig kezeli. Nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk kezelt adatok minden esetben pontosak és naprakészek legyenek.

Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy a fentiek betartása mit sem ér a személyes adatok védelmében tett technikai és szervezési intézkedések nélkül.

Ezért választottuk a személyes adatok legnagyobb részének kezelésében bennünket adatfeldolgozóként segítő partnerünknek a Crane Kft-t, amely 2017 óta az ISO 27001 információbiztonsági sztenderd szerint működik, s ez garancia arra, hogy az Ön személyes adatainak kezelése a legmagasabb szintű elvárásoknak megfelelően történjen. Ugyancsak a legmagasabb szintű informatikai és információ biztonsági követelményeknek megfelelően végzi tevékenységét a honlapunkat üzemeltető partnerünk a Frontside Kft.

Szervezeti struktúránkat is úgy alakítottuk ki, és szigorú belső szervezeti szabályok, illetve a különböző hozzáférési jogosultságok felosztása révén oly módon működtetjük, hogy az minden ponton megfelelő garanciát jelentsen adatkezelésünk átláthatóságára és az Ön személyes adatainak biztonságára nézve. A Müpa nem ad ki semmilyen személyes adatot harmadik személynek az érintett hozzájárulása vagy előzetes tájékoztatása nélkül – kivéve, ha erre jogszabály vagy hatóság kifejezetten kötelezi. A Müpa megfelelő technikai intézkedések meghozatala révén (egységes belső informatikai rendszer üzemeltetése) mindent elkövet annak érdekében, hogy az Ön személyes adatai semmilyen módon ne kerülhessenek illetéktelenek birtokába.

Belső képzések és szervezett oktatások során folyamatosan tájékoztatjuk a Müpa személyes adatok kezelésével foglalkozó munkatársait a legfrissebb technikai és jogszabályi követelményekről, annak érdekében, hogy adatkezelésünk minden ponton megfeleljen a jogi és információ biztonság-technikai elvárásoknak.


2. Az általunk kezelt adatok köre

a) www.mupa.hu szerver „naplózása”

A Müpa honlapjának meglátogatásakor a webszerver automatikusan naplózza (logolja) a felhasználó tevékenységét. Enélkül nem lenne biztosítható a weboldal megfelelő működése és nem tudnánk megakadályozni az esetleges külső támadásokat sem. A naplóállományt minőségbiztosítási célból használjuk fel, más információval nem kapcsoljuk össze, nem törekszünk az érintett felhasználó beazonosítására.

Az adatkezelés jogalapja: az Adatkezelő jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja)
Tárol adatok: IP cím (anonimizáltan), hozzávetőleges földrajzi lokáció, a meglátogatott oldalak címe, dátum és időpont

Adatkezelés időtartama: az adatokat 30 nap elteltével töröljük
 

b) Sütik

A cookie (magyarul: süti) egy kis adatcsomag, amelyet a szerverünk küld az Ön web-böngészőjének a testreszabott és magas színvonalú kiszolgálás érdekében. Ha ismét felkeresi weboldalunkat, a böngésző visszaküldi a cookie-t a szerverünknek, ezáltal lehetővé teszi az egyes munkamenetek közötti kapcsolat létrehozását. Honlapunkon háromféle sütivel találkozhat:

Működéshez szükséges sütik
Az oldal használatához elengedhetetlen munkamenet (session-ID) és használatot segítő (ideiglenes) sütik, amelyek használata nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem jelennek meg, a cookie-k kezeléséhez történő hozzájárulás nem tárolható, a böngészés akadályozottá válik, a jegyek kosárba rakása illetve a banki fizetés nem tud megfelelően megvalósulni. E cookie-k használatára szükség van például a felhasználók bejelentkezéséhez, a nyelvi beállítások tárolásához, a webkiszolgálók közötti adatforgalom optimalizálásához, a felhasználók által használt képernyők méretének azonosításához.

Tekintettel arra, hogy a honlap rendeltetésszerű működtetéséhez ezek a cookie-k feltétlenül szükségesek, a honlap felkeresésével Ön ezeknek a működéshez szükséges sütiknek a használatát tudomásul veszi. A feltétlenül szükséges cookie-k ezért egyénileg nem aktiválhatók és deaktiválhatók. Ön ugyanakkor bármikor kikapcsolhatja a cookie-kat a böngészőjében (bővebben "A cookie-k kezelése és törlése" pontban).

Az adatkezelés jogalapja: a honlap rendeltetésszerű működésének biztosítása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont)

Statisztikai célú sütik
A honlapunkon található további (statisztikai és marketing célú) sütik a webes kereső beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig az eszközön maradnak, amíg azokat a Felhasználó nem törli. Amennyiben a Müpa webszervere telepíti a sütit és az adat saját adatbázisba kerül továbbításra, akkor belső sütiről beszélünk. Amennyiben a sütit a Müpa vagy harmadik fél szolgáltató webszervere telepíti, de külső szolgáltatóhoz történik az adattovábbítás, akkor külső sütiről beszélünk.

A honlapunkon található Statisztikai sütik az alábbi két csoportba tartoznak:

a.) teljes Google Analytics mérőkód cookie
A Google Analitika, mint külső szolgáltató segíti a mupa.hu honlap látogatottsági és egyéb web-analitikai adatainak független mérését. Az adatok anonimizált módon kerülnek rögzítésre, a Müpa azokat kizárólag statisztikai célokra, illetve az oldal működésének optimalizálására használja fel. A mérési adatok kezeléséről részletes felvilágosítás található az alábbi linken: http://www.google.com/analytics. Az ilyen statisztikai célú web-analitikai adatgyűjtés széles körben elterjedt gyakorlat.
A Google termékeiért a Google Inc. (Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) felelős. A Google termékeiért Európában a Google Dublin felelős Európában (Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Fax: +353 (1) 436 1001). Google Analytics Szolgáltatási Feltételek: https://www.google.com/analytics/terms/hu.html, Általános Áttekintés a GoogleAnalyticsbiztonsági és adatvédelmi elveiről: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu, valamint a Google adatvédelmi szabályzata: https://policies.google.com/privacy?hl=hu.

b.) Hotjar
A honlapunkon használt Hotjar a kiválasztott oldalakon végzett tevékenységek (kattintás, görgetés vagy explicit visszajelzés kérdőívek formájában) részletes mérésére szolgáló eszköz.
A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató ezen a linken érhető el: https://www.hotjar.com/cookies
A Hotjar szolgáltatásaiért Hotjar Ltd (Dragonara Business Centre, 5th Floor, Dragonara Road,, Paceville St Julian's STJ 3141, Malta) felelős.
A statisztikai cookie-k csak anonim adatokat gyűjtenek és tárolnak. A gyűjtött adatok alapján következtetéseket vonhatunk le arra nézve, hogy a látogatók milyen módon használják weboldalunkat: rögzítik a látogatások számát, a honlapon eltöltött időt, az országot, a régiót, esetleg a várost, ahonnan a látogató belépett. Ilyen cookie-k tárolják a felhasználó által meglátogatott aloldalak listáját, illetve hogy egy-egy tevékenységet hány technikai lépésben végzett el valaki az oldalunkon. Ezek a cookie-k segítenek például meghatározni, hogy mely aloldalak a látogatottak, valamint hogy a felhasználókat különösen mely tartalmak érdeklik. Annak érdekében, hogy a honlapunk funkcióit, a böngészés során keletkező felhasználói élményt javítsuk.
Ennek eredményeként felhasználóink igényeinek megfelelően tudjuk alakítani a honlapunk tartalmát. S a számítógépének technikai okok miatt továbbított IP címe automatikusan anonimizált és nem enged következtetéseket levonni az egyéni felhasználóra nézve.
Az adatkezelés időtartama: beállításoktól függetlenül legfeljebb 26 hónap
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont)

Marketing célú sütik

a.) Google Ads
E süti segítségével személyre szabott ajánlatokat tudunk megjeleníteni az Ön részére külső honlapokon, a Google hirdetésein keresztül. Ez a cookie lehetővé teszi a Google számára, hogy az interneten történő böngészése során felismerje az Ön böngészőjét. E cookie használata révén semmiféle Önre vonatkozó személyes adat nem kerül a birtokunkba, a Google kizárólag statisztikai célú adatokat továbbít részünkre.
A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató ezen a linken érhető el: https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy

b.) Google Ads remarketing
A Google Ads ezen funkciója azt a célt szolgálja, hogy  honlapunkon folytatott felhasználói tevékenysége alapján más internetes oldalakon személyre szabott hirdetések jelenjek meg. Amennyiben Ön hozzájárult, hogy az Ön Google böngészési tevékenysége a Google-fiókjával összekapcsolásra kerüljön és a Google-fiókjából származó információk hirdetések személyre szabásához felhasználhatók legyenek, a Google a bejelentkezett felhasználók adatait a Google Analytics-adatokkal együtt arra használja, hogy készülékeken átívelő remarketing céljából célcsoportlistákat hozzon létre. Ennek a funkciónak a támogatásához a Google Analytics kezeli felhasználók Google által hitelesített azonosítóit. Ezek a Google által kezelt személyes adatok – annak érdekében, hogy célcsoportok jöjjenek létre – átmenetileg összekapcsolódnak a mi Google Analytics-adatainkkal.
A hirdetések megjelenítésének kikapcsolásával kapcsolatban további információ a http://www.google.com/settings/u/0/ads/anonymous?hl=hu oldalon található.

c.) Facebook
E süti segítségével személyre szabott ajánlatokat tudunk megjeleníteni a Facebook termékek (Facebook, Messenger, Instagram) felületein.
A Facebook Custom Audiences és Facebook Konverzió ("Facebook Pixel") szolgáltatások lehetővé teszik számunkra, hogy szolgáltatásaink iránti érdeklődését követően, érdeklődési alapú hirdetéseket jelentethessünk meg, amennyiben Ön a Facebook közösségi felületét használja, vagy más olyan külső honlapot látogat meg, amely ezt az eszközt szintén használja. Ezen eszközök révén biztosítható továbbá, hogy a Facebook-hirdetéseink egyezzenek az Ön tényleges érdeklődési körével, és követhessük az Ön hirdetéseinkkel kapcsolatos aktivitását, annak érdekében, hogy hirdetéseinket ennek megfelelően aktualizáljuk, és azok ne legyenek az Ön számára zavaróak.
A szolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató ezen a linken érhető el: https://www.facebook.com/policies/cookies/ A Facebook termékeiért a Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA) felelős. A Facebook.com-ért Európában a Facebook Ireland Limited (Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Írország) a felelős.
Az adatkezelés időtartama: beállításoktól függetlenül legfeljebb 2 év
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont)

A sütik kezelése és törlése
A mupa.hu weboldal látogatása során, Ön az oldalon felugró süti figyelmeztetésen található „Összes elfogadása” gomb megnyomásával adhatja meg hozzájárulását a statisztikai és a marketing célú sütik használatához.

Amennyiben csak az Ön által kiválasztott süti használatához kívánja megadni hozzájárulását, a „Sütik kezelése” gombra kattintva a sütiket egyenként kezelheti. Beállítását utólag bármikor módosíthatja: ehhez kövesse böngészőjének a cookie-k törlésére vonatkozó utasításait, majd látogasson vissza weboldalunkra, és végezze el újra a bejelentkező oldalon felugró süti-figyelmeztetés beállításait. 

A sütik használatát, valamint megőrzésük időtartamát az Ön által használt internet-böngészőben is bármikor, weboldalunktól függetlenül is szabályozhatja. Böngészőjét beállíthatja úgy, hogy a cookie-k mentését főszabályként ne engedje meg, és/vagy úgy, hogy a böngésző minden alkalommal rákérdezzen arra, hogy Ön egyetért-e a sütik bekapcsolásával. Ön bármikor törölheti is azokat a sütiket, amelyeket ismételten bekapcsolt.

Böngészője súgó funkciójának használatával részletes tájékoztatást kaphat ennek működéséről. 

  • Internet Explorer
  • Firefox
  • Chrome
  • Safari
  • Edge

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a sütik használatának általános érvénnyel történő kikapcsolása korlátozhatja honlapunk bizonyos funkcióinak működését.
 

c) Jegyvásárlás

A honlapon keresztül történő jegyvásárlás során az Ön által megadott adatokat a Müpa az Önnel kötött szerződés teljesítése érdekében (pl.: értesítés elmaradó előadásról, utólagos jegyvisszaváltás kezelése, számla kibocsátás) kezeli.
A kezelt adatok köre: név, titulus, e-mail cím, postacím, telefonszám.
Adatkezelés időtartama: a jegyvásárlástól számított 5 év
Adatkezelés jogalapja: a jegyvásárlással létrejövő szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont)

A nyugta, illetve számlaadási kötelezettségünkre tekintettel az Ön által a rendelkezésünkre bocsátott és a pénzügyi vonatkozású kötelezettségek teljesítéséhez szükséges személyes adatokat az irányadó pénzügyi tárgyú jogszabályokban előírt ideig kötelesek vagyunk megőrizni.
Adatkezelés időtartama: az irányadó pénzügyi tárgyú jogszabályokban meghatározott megőrzési határidő
Adatkezelés jogalapja: az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont)

Úgy gondoljuk, hogy amennyiben jegyet vásárolt valamelyik előadásunkra, további programjaink is számot tarthatnak az érdeklődésére. Ezért a jegyvásárlás során megadott e-mail címén keresztül a jövőben néhány további programunkról is tájékoztatást küldhetünk az Ön részére.
Adatkezelés időtartama: legfeljebb a vásárlástól számított 1 év
Adatkezelés jogalapja: az Adatkezelőnek a jegyvásárláson mint szerződéskötésen alapuló jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont)

Ön jogosult arra, hogy tiltakozzon az ilyen adatkezelés ellen az adatvedelem@mupa.hu címre küldött levélben.
 

d) Müpa hírlevél

A Müpa Magyarország egyik vezető kulturális intézményeként legfőbb feladatának tekinti, hogy a magyar és a nemzetközi komoly- és könnyűzenei, illetve színházi élet kiemelkedő színvonalú produkciói a magyar közönség minél szélesebb rétegéhez eljussanak. Ezért célunk, hogy minél több eseményünkön a vendégünkként köszönthessük Önt.
Ha megtisztel minket azzal, hogy feliratkozik a Müpa hírlevelére és így a hozzájárulása révén közvetlenül is megkereshetjük Önt e-mailen keresztül, akkor ígérjük, hogy a programjainkkal kapcsolatos minden lényeges információról a megfelelő időben tájékoztatni fogjuk.
Ennek során az Ön alábbi adatai kerülnek kezelésre: név, titulus, e-mail cím, nyelv, lakcím, születési év, műfaji preferencia, aktivitások, jegyvásárlási adatok, diák/tanár státusz, böngészési előzmények.

Az adatkezelés időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont)

Amennyiben a jövőben nem kíván közvetlenül értesülni programjainkról, hozzájárulását visszavonhatja a hírlevélben a „Leiratkozás” linkre való kattintás után az ott megjelenő beállítási felületen, vagy bármikor kezelheti az értesítésekre vonatkozó beállításait a mupa.hu weboldalon a személyes felhasználói fiókjába belépve.
 

e) Facebook remarketing

A Müpa remarketing típusú megkeresések útján is igyekszik a regisztrált felhasználóit tájékoztatni az érdeklődésüknek várhatóan leginkább megfelelő programokról és szolgáltatásokról. Ez a funkció azt a célt szolgálja, hogy azok számára, akik a Facebook és az Instagram közösségi oldalaknak is aktív felhasználói, e felületek használata során, valamint a Facebook hirdetési hálózatán (Audience Network), releváns és személyre szabott hirdetések kerüljenek megjelenítésre.

Ön a honlapon történő regisztráció során külön hozzájárulás útján adhatja meg az engedélyét ahhoz, hogy a korábbi vásárlási aktivitására, illetve böngészési előzményeire figyelemmel, a regisztráció során megadott név és e-mail cím felhasználásával a Facebook és az Instagram hálózatán keresztül személyre szabott hirdetésekkel kereshessük meg Önt.

A Facebook remarketing szolgáltatásának letiltása esetében a továbbiakban nem történik adattovábbítás a Facebook részére. Ön a kapcsolódó adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja a mupa.hu weboldalon a személyes felhasználói fiókjába belépve.

A Facebookon történő deaktiválással kapcsolatos információkat és lehetőségeket a retargeting funkció alatt tekintheti meg, melyhez előzetesen be kell jelentkezni fiókjába: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_=_

Adatkezelés időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig
Adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont)
 

f) Regisztráció

A Müpa mindent elkövet annak érdekében, hogy a szolgáltatásainak igénybevétele során, a kiemelten ügyfélközpontú kapcsolattartás révén Ön minél nagyobb felhasználói élmény részese lehessen. Az Ön igényeinek minden tekintetben megfelelő és magas színvonalú szolgáltatás nyújtást nagyban megkönnyíti számunkra, ha regisztrál a honlapunkon.

A www.mupa.hu honlapon történő regisztrációval Ön az alábbi adatai kezeléséhez járul hozzá: e-mail cím, jelszó, név, titulus, nem, születési év, lakóhely (ország), irányítószám, műfaji preferencia, diák/tanár státusz. A honlap regisztrált felhasználókénti használata során az Ön tevékenységei révén további személyes adatok kerülhetnek a kezelésünkbe: vásárlási történet, a honlapon végzett műveletek, böngészési aktivitás. Ezeket az adatokat a minél hatékonyabb ügyfélközpontú kapcsolattartás és problémakezelés érdekében használjuk fel.

Amennyiben a regisztráció során vagy azt követően hozzájárul ahhoz, hogy marketing célból közvetlenül is megkereshessük Önt, lehetővé teszi számunkra, hogy – a fenti adatok felhasználása révén – naprakész és az Ön felhasználói igényeit mind magasabb szinten tükröző személyre szabott ajánlatokat készíthessünk az Ön részére.

Adatkezelés időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig
Adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont)

A megadott személyes adataihoz a saját felhasználói fiókján keresztül Ön bármikor hozzáférhet, azokat szabadon kezelheti. Az Ön által megadott e-mail a kommunikáció legautentikusabb csatornája, ezért annak megváltoztatására az adatvedelem@mupa.hu e-mail címre történt kérelem megküldése révén van csak lehetőség.

Tájékoztatjuk, hogy a GDPR 5. cikk (1) bekezdésében rögzített adatkezelési elveket, különösen a célhoz kötöttség, adattakarékosság és a pontosság elvét szem előtt tartva a Müpa nem kezel olyan adatokat, amelyek nem szolgálják az eredeti adatkezelési célokat. Erre figyelemmel, amennyiben az Ön felhasználói fiókjához kapcsolódóan semmiféle aktivitás nem történik 2 és fél évig, ebben az esetben egy figyelmeztető értesítést küldünk, melyben tájékoztatjuk a fiókja megszüntetéséről. Amennyiben az ezt követő fél évben sem végez semmilyen regisztrált felhasználókénti tevékenységet, a fiókját és az általunk ezzel összefüggésben kezelt személyes adatait ezt követően töröljük. Ez a rendelkezés nem vonatkozik a Müpa+ hűségprogram tag felhasználókra, annak érdekében, hogy az érintettet az adattörlés eredményeként ne érhesse hátrány (pl: hűség pontok elvesztése).
 

g) Müpa+ hűségprogram

A Müpa a leghűségesebb vendégei számára hűségprogramot működtet, amelynek révén fokozatosan bővülő előnyöket – jegyárkedvezményt, exkluzív rendezvényeket, elővásárlási lehetőséget, kiemelt parkolóhely – nyújt a résztvevőknek.

A Müpa+ hűségprogramhoz történő csatlakozáskor adott hozzájárulása révén a hűségprogram Általános Szerződési Feltételeiben vállalt (folyamatosan bővülő) szolgáltatások – közvetlen kapcsolattartás, előnyök biztosítása, stb. – teljesíthetősége céljából, a regisztrációkor megadott személyes adatokon felül, az Ön alábbi adatait kezeljük: lakcím, telefonszám, hűségkártya száma, hűségpontok száma, hűség szint, gépjármű rendszáma, egyedi igények (pl. műsorkalauz postai úton történő megküldése).

Ön bármikor jogosult megszüntetni a hűségprogram tagságát és visszavonni az ezzel kapcsolatos adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását, ebben az esetben azonban elvesznek az addig elért hűségpontjai, és a hűségszintje az esetleges ismételt belépés esetén sem állítható vissza. A kérelme 48 órán belül még visszavonható.

Müpa+ hűségprogram hírlevele
A Müpa+ hűségprogramban résztvevő vendégeinkkel történő kapcsolattartás legfontosabb csatornája a Müpa+ hűségprogram hírlevél. Ezen keresztül értesülhet a Müpa+ hűségprogramhoz kapcsolódó egyedi vásárlási kedvezményekről, akciókról, továbbá exclusive szolgáltatásainkról, illetve kifejezetten a Müpa+ hűségprogram tagjainak szóló programjainkról. A Müpa+ hírlevélre történő feliratkozással Ön hozzájárulok, hogy a Müpa e-mailen keresztül a hűségprogrammal, annak kedvezményeivel és extra szolgáltatásaival kapcsolatos e-mail üzenetekkel közvetlenül megkereshesse.

Ha Ön csatlakozik a hűségprogramhoz, de nem iratkozik fel a Müpa+ hírlevélre, akkor kizárólag a hűségprogrammal kapcsolatos technikai információkat tudunk Önnek eljuttatni (hűség pontok növekedése, hűség szintlépés). A Müpa a teljeskörű tájékoztatás elmaradásából adódó esetleges veszteségekért felelősséget nem vállal. Amennyiben a Müpa+ hűségprogrammal kapcsolatos technikai jellegű értesítéseket sem szeretné fogadni, személyes oldalán lehetősége van a programból kilépni.

Amennyiben a jövőben nem kíván közvetlenül értesülni a Müpa+ hűségprogramhoz kapcsolódó programokról és szolgáltatásokról, a hozzájárulását visszavonhatja a hírlevélben a „Leiratkozás” linkre való kattintás után az ott megjelenő beállítási felületen, vagy bármikor kezelheti az értesítésekre vonatkozó beállításait a mupa.hu weboldalon a személyes felhasználói fiókjába belépve.

Adatkezelés időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig
Adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont)
 

h) Kép- és hangfelvétel készítése

A Müpa területére történő belépéssel Ön kifejezetten elfogadja, hogy a Müpa területén, illetve termeiben kép- és hangfelvétel készülhet, amelyen esetlegesen látogatói minőségében Ön is feltűnhet. A Müpa (nyilvános) rendezvényein történő részvétellel Ön hozzájárul, hogy a Müpa a felvételt a kulturális alaptevékenységével összefüggésben felhasználja. A felvétel ilyen jellegű felhasználásával összefüggésben semmilyen követeléssel nem élhet sem a Müpával, sem a szervezőkkel vagy a felvétel készítőivel, illetve a felvételt bármely más érvényes jogcímen felhasználókkal szemben.
 

3. Az érintettek jogai és érvényesítésük módja

Az alábbi igényekkel kapcsolatos levelét az adatvedelem@mupa.hu e-mail címen keresztül fogadjuk.

Ön bármikor kérheti, hogy a Müpa tájékoztassa, kezeli-e személyes adatát, és ha igen, akkor az általa kezelt személyes adatokhoz biztosítson megfelelő hozzáférést. Felhasználói profiljába történő belépéssel Ön közvetlenül is hozzáfér személyes adataihoz, de ettől függetlenül a személyes adatok kezeléséről bármikor írásban tájékoztatást kérhet. Tájékoztatjuk, hogy az e-mailben küldött tájékoztatáskérést a Müpa csak akkor tekintheti hitelesnek, ha azt a felhasználó regisztrált e-mail-címéről küldik, ez azonban nem zárja ki, hogy a Müpa a tájékoztatás megadása előtt a kérelmezőt más módon is beazonosítsa.

Amennyiben azt tapasztalja, hogy az Önről kezelt személyes adatok nem felelnek meg a valóságnak, kérheti ezek helyesbítését. Amennyiben regisztrált felhasználónk, adatait a felhasználói profilján keresztül saját maga is módosíthatja.

Ön bármikor kérheti általunk kezelt személyes adatainak törlését. A törlés megtagadható (i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, vagy (ii) ha a személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad, valamint (iii) ha jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve jogos érdek védelme céljából szükséges. A törlési kérelem megtagadásáról a Müpa minden esetben tájékoztatja az érintettet, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

Ön kérheti, hogy személyes adatainak kezelését a Müpa korlátozza, ha vitatja a kezelt személyes adatok pontosságát. Ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát. Akkor is kérheti az adatkezelés korlátozását, ha az adatkezelés jogellenes vagy annak célja már megvalósult, de Ön ellenzi a kezelt személyes adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását.

Az Ön által rendelkezésre bocsátott és a Müpa által automatizált módon kezelt személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban, az Ön kérelmére a Müpa köteles kiadni és/vagy azokat egy másik adatkezelő részére továbbítani.

Ön bármikor tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen (i) ha a személyes adatok kezelése kizárólag az adatkezelőre (Müpa) vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges; (ii) ha az adatkezelés célja közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás; vagy (iii) ha az adatkezelésre közérdekű feladat teljesítése érdekében kerül sor. A Müpa a tiltakozás jogszerűségét megvizsgálja, és ha a tiltakozás megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést megszünteti.
 

4. Adatfeldolgozók

A Müpa nevében személyesadat-kezelést a velünk szerződéses kapcsolatban lévő adatfeldolgozók végeznek. Az adatfeldolgozó az adatra vonatkozóan önálló döntést nem hozhat, kizárólag a Müpával kötött szerződés rendelkezései és a kapott utasítások szerint jogosult eljárni. Adatfeldolgozóinkat úgy választottuk ki, hogy az általuk végzett adatkezelés során a lehető legnagyobb mértékben garantálva legyen az Ön személyes adatainak biztonsága. A hatályos jogszabályoknak való megfelelésről minden adatfeldolgozást végző partnerünktől szerződésbe foglalt nyilatkozatot kérünk be, és csak ennek birtokában végezhetnek bármilyen adatkezelést a Müpa nevében. Adatfeldolgozóink aktuális listáját a következő linkre kattintva tekintheti meg.
 

5. Jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben további információra lenne szüksége lépjen velünk kapcsolatba az adatvedelem@mupa.hu e-mail címen, a 1453 Budapest, Pf. 57 posta címen keresztül vagy személyesen. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben adatkezeléssel kapcsolatos igényét személyesen terjeszti elő, kollégáink felkérhetik személyazonosságának igazolására.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.; postacím: 1363 Budapest, Pf. 9; telefon: +36 1 391 1400, fax: +36 1 391 1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, webhely: www.naih.hu) fordulhat.

Jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Ön választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

A Müpa egyoldalú döntése alapján bármikor jogosult arra, hogy a jelen Adatvédelmi Tájékoztatót módosítsa. Amennyiben ez az adatkezelés elveinek vagy céljának megváltoztatásával jár, előzetesen beszerzi az érintett hozzájárulását a további adatkezeléshez.
 

Budapest, 2021. július 13.
 

Ugrás az oldal tetejére