Értékteremtés a 21. században

Napjaink egyik legégetőbb, egyszersmind megkerülhetetlen témája a fenntarthatóság, amelyben a gazdasági és környezeti szempontok mellett a kultúrának is kulcsszerepe van. Ezért az elmúlt hónapokban – a kulturális intézmények közül elsőként – a téma szakértőinek bevonásával dolgoztuk ki a Müpa fenntarthatósági stratégiáját, amelynek teljes szövegét itt olvashatják el:

 

Jótékonysági kotta- és hangszeradományok

A 2022-es adventi időszakban a Müpa – a kulturális fenntarthatóság jegyében – jótékonysági kotta- és hangszergyűjtő akciót hirdetett. A beérkezett adományokat a Partneriskola-programunkban részt vevő intézményeknek adtuk át. Olyan sok kotta- és hangszerfelajánlás érkezett, hogy a Müpa úgy döntött: állandó jelleggel, egész évben folytatja az adománygyűjtést.

A megkímélt állapotú, kézben szállítható hangszereket a szakértők átvizsgálták, megtisztították és felújították. A kottákat pedig a Müpa munkatársai válogatták át. A partneriskolák igazgatói 2023 márciusában vehették át a katalogizált és csomagolt adományokat. Bízunk benne, hogy a kotta- és hangszergyűjtő jótékonysági akció segítségével sokan jutnak hozzá a zenéléshez szükséges eszközökhöz, és tovább mélyül a partneriskolák és a Müpa együttműködése.

Ugrás az oldal tetejére