világzene, jazz, könnyűzene

Tank and the Bangas

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy az előadás elmarad.

A megváltott jegyeket 2022. december 18-ig lehet visszaváltani a Müpa erre a célra kialakított online felületén, illetve állandó jegypénztáraiban, vagy értéküknek megfelelően levásárolhatók a Müpa saját rendezésű produkcióira.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Bár a New Orleans-i Tank and the Bangas már több mint egy évtizede aktív, a 2020-as Grammyn mégis a „legjobb új előadó” kategóriában kapott jelölést. Persze jobb később felfedezni, mint soha ezt az ellenállhatatlan neosoulos boldogságzenét. Magyarországon először hallhatjuk őket, ráadásul remek formában: májusban megjelent harmadik nagylemezük, a Red Balloon turnéján.

New Orleans az amerikai zene egyik nagy olvasztótégelye, innen indult és tipikusan New Orleans-i mixtúrát játszik a Tank and the Bangas, csak nem a klasszikus blues-jazz-soul fajtából, hanem annak modern változatából. 2011-ben egy open mic esten találtak egymásra, Tarriona „Tank” Ball frontember a spoken word-világból érkezett, ez korai felvételeiken erős nyomot hagyott. Szövegeik máig költői igényűek, sokszínű boldogságbomba dalaikban a rappelés mellett leginkább a jazz-soulos ének viszi a prímet . A zenei mag neosoul, ehhez társul alternatív r&b, funk, lüktető, élő hiphop, fúvósokban dús New Orleans-i jazzes íz, popos érzékenység, egy kis gospel, egy riffnyi rock. Már 2013-as Think Tank című bemutatkozásukat szenvedélyes játékosság jellemezte, és ez élő fellépéseiknek is sajátja. A nagyközönség 2017-ben szerzett róluk tudomást: ekkor nyerték meg az amerikai közszolgálati rádió, az NPR Tiny Desk névre keresztelt intim koncertsorozatához kiírt versenyt. A sztárcsináló YouTube-széria őket is naggyá tette, már így jelent meg 2019-ben slágeres-eklektikus modern popzenével kedveskedő második albumuk, a Green Balloon, 2022 májusában pedig megérkezett annak párja, a Red Balloon. Remek lemezek ezek, de dalaik élőben még hatásosabbak - érdemes belefeledkezni gyermeki játékosságukba.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére