világzene, jazz, könnyűzene

Eliades Ochoa

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A 2024-es év egyik legizgalmasabb koncertjének ígérkezik Eliades Ochoa fellépése a Müpában. A kubai énekes-gitáros hazájában már a hetvenes évek óta híres zenésznek számít, a nagyvilág viszont az ezredfordulón ismerte meg a nevét, a Buena Vista Social Clubról szóló, Wim Wenders által rendezett dokumentumfilmnek köszönhetően. A film negyedszázados jubileumának keretein belül turnézó művész május 29-én pályafutása különböző szakaszaiból ad elő dalokat utánozhatatlan stílusában.

Eliades Ochoa a tradicionális kubai zene legfontosabb művelői közé tartozik. 1946. június 22-én született a Kuba keleti részén fekvő Santiago tartományban. Már gyerekkorában rajongott a son cubano nevű, spanyol és afrikai eredetű helyi zenei stílusért. Megtanult gitározni, és minden vágya az volt, hogy ő is igazi „sonero” legyen. A hatvanas évek végétől kezdve játszott zenekarokban, a következő évtized második felében pedig csatlakozott a Cuarteto Patria nevű, 1939 óta működő együtteshez, melynek aztán vezetője is lett. A nyolcvanas években a nála közel négy évtizeddel idősebb Compay Segundóval közösen rögzítette a Chan Chant - azt a dalt, amelyet később a Buena Vista Social Club lemezen, illetve a dokumentumfilmben is hallhattunk tőle. A Ry Cooder amerikai gitáros által életre hívott BVSC projekt végre az egész világgal megismertette Ochoa és zenésztársai nevét. A cowboykalapja és fekete öltözéke miatt a kubai Johnny Cash-nek is nevezett énekes-gitáros azóta is rendületlenül dolgozik, és rögzíti lemezeit: Guajiro című legfrissebb albuma idén májusban látott napvilágot. Az autentikus kubai zene rajongói számára kihagyhatatlan estnek ígérkezik Eliades Ochoa koncertje a Müpában.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MBH SZÉP-kártyával is megvásárolhatja. Személyes vásárláskor elfogadjuk még a Rewin Ajándékutalványt és a Rewin Ajándékkártyáit, illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére