világzene, jazz, könnyűzene

The Queen of Swing - Gunhild Carling és a BJC Big Band

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
 • NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Budapest Jazz Club házi nagyzenekara Magyarország legkiválóbb zenészeiből alakult, vezetője Csizmadia Dávid trombitás. Repertoárjukon a leghíresebb, eredeti big band hangszerelésű darabok szerepelnek, és ahogy az ezen az esten is hallható lesz, céljuk, hogy olyan műveket szólaltassanak meg, melyeket Magyarországon nem vagy csak ritkán játszanak, illetve olyan szólisták működjenek közre koncertjeiken, akik szintén nem szerepeltek még hazánkban nagyzenekari kísérettel. Az együttes rövid fennállása ellenére is sikeresen alakította ki saját zeneiségét, melyet a széles dinamikai tartomány, a virtuozitás és az autentikus hangzás jellemez. Olyan szólistákkal dolgoztak már együtt, mint Ryan Quigley, Malek Andrea, Micheller Myrtill és Szakcsi Lakatos Béla.
A neves szólisták sora ezúttal Gunhild Carling multiinstrumentalista nevével bővül. A svéd muzsikus ugyanolyan könnyedséggel játszik trombitán és harsonán, mint dudán, furulyán vagy éppen hárfán. E készségeit gyakran kamatoztatja akár egyetlen dalba sűrítve is, néha kiegészítve ének- vagy sztepptánctudásának megcsillogtatásával. Saját big bandjével többször szerepelt a svéd királyi udvar ünnepségein, köztük XVI. Károly Gusztáv svéd király hetvenedik születésnapján. Nevét a legtöbben azonban a Scott Bradlee's Postmodern Jukeboxból, az elmúlt évtizedek popslágereit swing stílusban feldolgozó „one woman band”, azaz egyszemélyes zenekar projektjéből ismerhetik.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • gitár
  Rieger Attila
 • nagybőgő
  Ifj. Tóth István
 • trombita
  Ducsai Szabolcs, Csizmadia Dávid, Puskás Csaba, Koós-Hutás Áron
 • harsona
  Csapó Krisztián, Korb Attila, Varga István, Abbas Murad
 • szaxofon
  Meleg Tamás, Nagy Balázs, Dennert Árpád, Elek István, Stencli Tamás
 • zongora
  Tálas Áron
 • dob
  Csízi László
 • házigazda
  Szalóky Béla
 • multiinstrumentalista szólista
  Gunhild Carling


NEW ORLEANS SWINGFESZTIVÁL


Ugrás az oldal tetejére