világzene, jazz, könnyűzene

Lakecia Benjamin: Phoenix

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • JAZZTAVASZ 2024

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Sokadik alkalommal képviseltetik magukat a Jazztavasz fesztiválon erőtől sugárzó, a jazz fényes jövőjét hirdető hölgyek. Lakecia Benjamin a jazz, a funk, az R'n'B, és a hiphop dinamikáját, formanyelvét és hangulatát egyaránt sajátjának tekinti és a legtermészetesebb módokon vegyíti. A New York-i altszaxofonos Phoenix című legújabb anyagát hozza el, amelynek inspirációs forrása értelemszerűen a hamvaiból feltámadó madár toposza, egyben Benjamin személyes története. Forró lesz a hangulat!

A New York-i New School of Music-beli tanulmányai során a jazztradíció örök érvényű értékeit adták át Lakecia Benjamin számára mentorai: Billy Harper, Buster Williams, Gary Bartz és Reggie Workman. Nem sokkal később már Missy Elliott és Alicia Keys fellépésein vállalt szerepet, ami nagymértékben hozzájárult palettája színesedéséhez. 2012-ben adta ki debütáló lemezét Retox címmel. Már ekkor óriási ígéretnek számított, különösen amiatt, hogy zeneszerzőként is fajsúlyos anyagot tett le az asztalra. Dolgozott Gregory Porter és Theo Croker, azaz újabb énekesek társaként, illetve Robert Glasper produkciójában Stevie Wonder és DJ Spinna mellett. Mindvégig megőrizte zenéjében a jazz hőskorából és jelenéből származó energiákat, így készített a Coltrane házaspár munkássága előtt tisztelgő anyagot is; ez volt a 2020-as Pursuance. A 2023-as Phoenix pedig maga a jazz jelene, amelyen zene és költészet, a blues hangok és szavak általi kifejeződése, a nemi és faji egyenjogúságért való küzdelem határozott és szelíd megszólalásai mind helyet kapnak. Terri Lyne Carrington produceri, Dianne Reeves és Wayne Shorter muzsikusi, valamint Angela Davis írói közreműködése tovább növelik az album jelentőségét.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.JAZZTAVASZ 2024


Ugrás az oldal tetejére