Nem csak négy ütem!

Garázsband Fesztivál

világzene, jazz, könnyűzene

Mélygarázs
  • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

5 feltörekvő zenekar, 5 izgalmas koncert: június 2-án a Müpa rendhagyó fesztiválja már harmadik alkalommal biztosít lehetőséget öt fiatal banda számára, hogy megmutassa magát a nagyközönségnek. Óriási buli várható!

A nyár második napján úgy láthatjuk az ország egyik legmodernebb épületét, ahogy csak nagyon ritkán nyílik rá lehetőség. Egy estére a Müpa teremgarázsa igazi underground bulihelyszínné alakul, élő zenével, csapolt sörrel és zsíros kenyérrel: a tűző napon ácsorgás helyett kellemes hűvösben élvezhetjük a legígéretesebb fiatal zenekarok produkcióit. Az este házigazdája a féktelen táncpartik koronázatlan királya, a Firkin: pörgős ír kocsmazenéjükkel 19:00-kor ők indítják a bulit, és a koncertek között is számíthatunk rá, hogy nem hagynak majd minket unatkozni.
A beérkezett pályázatokat most is a Müpa idei fellépőiből összeállt szakmai zsűri pontozta, a legjobbak pedig egy-egy 40 perces koncerttel bizonyíthatnak. Az alternatív popot játszó LivingRoom A Dal idei műsorában is felbukkant: félig elektronikus, félig akusztikus hangszereléssel készülnek, sőt, egy cselló is fontos szerephez jut a színpadon. A jelenlegi felállásban 2016 eleje óta létező MADRAPUR önfeledt magyar nyelvű rock & rollt ígér, és néhányszor már találkozhattunk velük: a csapat egészen a döntőig jutott a Soundcheck tehetségkutatón, aminek köszönhetően többször is fellépett a 30Y előzenekaraként.
A kísérletező PsyPorn akusztikus-elektronikus „psyber-punkban” utazik, improvizatív koncertjükön izgalmas, „audiovizuális és organikusan változó performanszra” számíthatunk. Kíváncsian várjuk, akárcsak a női frontemberrel érkező, pop-metálos Touch Me Not koncertjét: a csapatra Kucsera Lilla basszusgitáros-énekes angyali énekhangja miatt akasztották a „cuki metál” stílusmegnevezést. Az Úrfi pop-rockkal és irodalmi igényességgel megírt dalszövegekkel dobja fel az estét: a zenekar első albuma, a Koszorúk 2018 januárjában jelent meg, Pszicho című daluk pedig rendszeresen hallható a Petőfi Rádióban.
A közönség a helyszínen szavazhat is kedvenceire, akik így olyan további különdíjakkal gazdagodhatnak, mint a profi fotózás, egy nap a Müpa profi hangstúdiójában, illetve a Woodstock az Ugaron Fesztivál felajánlása: fellépési lehetőség előzenekarként az Anna and the Barbies koncertje előtt. Sőt, az egyik szerencsés zenekart a Firkin személyes tanácsadás és exportkurzus keretében avatja be a profi turnézás és a zenészlét rejtelmeibe.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek
Ugrás az oldal tetejére