• BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Wagner: Tannhäuser - a Müpa dokumentumfilmje

irodalom, film, kiállítás

Szünet nélkül
Előadóterem
  • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

Fischer Ádám művészeti vezető irányításával 2006-ban-kezdődött a Budapesti Wagner-napok programsorozat, amely minden év júniusában egyedi megvalósításban mutatja be a zeneszerzőóriás alkotásait. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán létrejött előadások egy új operajátszási stílust teremtettek, amelyek nem hagyományos eszközökkel viszik színre Wagner gigantikus műveit.
A Tannhäuser 2012-es bemutatójának alkotói, Fischer Ádám és Matthias Oldag rendező az előadással Wagner művének vezéreszméit, a szerelem két ellentétes pólusának, az érzéki és a „tiszta”, idealizált érzelem közötti feszültség problémáját próbálják átélhetővé tenni a mai ember számára - mai színpadi eszközök segítségével.
„A konfliktusokat akartuk megmutatni”- vallja Fischer Ádám a filmben, azt, hogyan őrlődik két világ között Tannhäuser, s mi történik azokkal, akik megpróbálnak kitörni a társadalom megszokott kereteiből.
Matthias Oldag a művészet helyzetét ábrázolja rendezésében, bemutatja, mi történik az olyan társadalommal, melyből hiányzik a művészet. A lázadó Művésszel azonosítja Tannhäuser alakját, akinek nincs helye az „erkölcsös” polgári társadalomban .

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • operatőr
    Reich László
  • vágó
    Geier János
  • szerkesztő-rendező
    Várbiró JuditUgrás az oldal tetejére