irodalom, film, kiállítás

#olvasniszabad x Felefánt

Egy szünettel
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • LITERÁRIUM EXTRA

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Irodalom és zene számtalan módon képes kapcsolódni egymáshoz, az est során éppen e termékeny kontaktzóna újabb, rendhagyó kiterjesztésének válhatnak részeseivé a jelenlévők. Először Beck Zoltán járja körbe a témát egy beszélgetés keretében, Mencseli Dóra kérdéseire válaszolva, ezt követően, az „elméletibb” megközelítés után a Felefánt koncertje kínál gyakorlati tapasztalatot. Ráhangolódásként ajánljuk az #olvasniszabad - Hozz magaddal olvasnivalót! programunkat.

Jóllehet a beszélgetés az est meghívott vendégével már önmagában is tartalmas élményt kínálna, mindezt még egy koncertélmény is fokozza. Továbbá az előadást megelőzően az érdeklődők egy rendhagyó eseményen is részt vehetnek (#olvasniszabad - Hozz magaddal olvasnivalót!). A Fesztivál Színház színpadán kihelyezett babzsákokon, valamint a nézőtéren csendes olvasással lehet ráhangolódni az est további pontjaira, vagy egyszerűen kiszakadni a korábbi gondolatokból, és nem csak fizikailag megérkezni. Az Elefánt zenekar rajongói már a program címéből is könnyen kikövetkeztethették, hogy a közös metszet jelen esetben Szendrői Csaba személyében keresendő. Nemcsak énekesként ismert, hanem költőként is aktív szereplője az irodalmi mezőnek. Ugyanakkor az #olvasniszabad mozgalom és programsorozat megalkotójaként az olvasás népszerűsítésére olyan formát hozott létre, amely úgy őrzi meg a tevékenység intim jellegét, hogy közben kollektív élményt kínál. Az irodalom és a zene összefonódása a két projekt párosításán túl is megjelenik az est folyamán, hiszen Beck Zoltán, a 30Y zenekar frontembere szintén érdekelt mindkét művészeti ágban. Most kivételesen nem zenei közreműködőként tér vissza a Müpába, hanem az irodalomhoz és a zenéhez kapcsolódóan vesz részt a beszélgetésben. Annak érdekében, hogy mindez követhető struktúrát kapjon, moderátorként Mencseli Dóra szerkesztő, újságíró, műsorvezető működik közre. Az estet a Felefánt, Szendrői Csaba és Tóth András duója zárja a jól ismert zenekar dalaival.

Rendező: Müpa
 • műsorvezető
  Mencseli Dóra
 • beszélgetőtárs
  Beck Zoltán
 • házigazda
  Szendrői Csaba

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.LITERÁRIUM EXTRA


Ugrás az oldal tetejére