irodalom, film, kiállítás

Wagner: Ring - a Müpa dokumentumfilmje

Szünet nélkül
Előadóterem
 • Müpa saját produkció
 • BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A tetralógia 2008-2009-ben a Budapesti Wagner-napokon bemutatott produkciója hatalmas sikert aratott a Wagner-rajongók körében. A Müpa tíz év után, 2019-ben felújított változatban mutatta be A nibelung gyűrűjét a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán. Fischer Ádám művészeti vezető, a Ring karmestere a filmben így fogalmazza meg Wagner remekművéhez fűződő gondolatait: „A Ringről minden évben kicsit változik az a kép, amely bennem él, én évről évre újabb és újabb Ringeket képzelek el. A mű tizenöt órányi zenéje olyan, hogy egy élet az túl rövid ahhoz, hogy mindent felismerjünk és megértsünk benne. A Ring története minden korban aktuális: a pénz, a hatalom el van átkozva, és mégis vágyakozunk az után, ami tönkretesz minket. Örök emberi történet, mely minden korban időszerű és modern. A felújításra azért volt szükség, mert az eltelt tíz év során mi, alkotók és a közönség is sokat változtunk. Az asszociációk, melyek a darab korábbi előadásában megjelentek, már nem annyira aktuálisak, azonban a színpadi megjelenítésnek mindig a mához kell szólnia.” Ebben a szellemben született a megújult négyestés produkció abból a műből, melyről Hartmut Schörghofer rendező és Fischer Ádám karmester így vélekedik: tökéletes műalkotás.

Rendező: Müpa
 • szerkesztő, rendező
  Várbíró Judit
 • riporter
  Bősze Ádám
 • operatőr
  Reich László
 • vágó
  Geier János, Kun Balázs

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.BUDAPESTI WAGNER-NAPOK


Ugrás az oldal tetejére