irodalom, film, kiállítás

Listias

Liszt Ferenc a korabeli magyar élclapokban

Előcsarnok
  • Müpa saját produkció
  • Liszt Ünnep

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A kiegyezés körüli évtizedekben számos magyar nyelvű élclap jelent meg Pest-Budán. Jókai Mór anekdotikus, szépirodalmi lapja, az Üstökös, a főleg jogi végzettségű szerzőket foglalkoztató Bolond Miska, a kormánypárti Borsszem Jankó és az 1875-ben alapított Bolond Istók a polgárság, kis- és középnemesség különböző csoportjainak gondolkodásmódját, érdeklődését tükrözte. Az egykori lapokban közölt Liszt-karikatúrák eleven képet festenek arról, hogy mi foglalkoztatta a közvéleményt a nagy muzsikussal kapcsolatban: lényegében minden.
A kiállításon bemutatott szatirikus ábrázolások tárgya éppúgy lehet Liszt neve, ruházata, haja, megjelenése, hétköznapjai, társadalmi státusza, rokoni kapcsolatai, mint magyarsága, magyar nyelvi ismeretei, vallásossága, személyisége, illetve zongoraművészi, karmesteri, zeneszerzői és tanári működése.

Kurátor: Fedoszov Júlia

A kiállítás megtekinthető október 7-22. között.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Ugrás az oldal tetejére