• Vers-estek a Müpában

Kassák Lajos

irodalom, film, kiállítás

Üvegterem
 • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

Kassák Lajos számos műfajban alkotott maradandót: író, költő, teoretikus és kritikus, szerkesztő, mozgalmi vezér és - nem utolsósorban - festő és tipográfus volt. E mérhetetlenül gazdag életmű titkaiba enged betekintést Kassák költészete felől monográfusa, a műsort összeállító kiváló költő, Aczél Géza. A válogatás az avantgárd alapművek részletei mellett kiterjed olyan elfeledett szövegekre is, melyek mind azt mutatják és igazolják, hogy Kassák munkássága - ideértve az általa létrehozott és szerkesztett, nagy hatású folyóiratokat is - teljes mértékben szinkronban volt korával. Autodidakta mivolta ellenére szakértelemmel szól zenéről, színházról, építészetről, filmről, reklámról, fotóról. Műveltsége és művészi tevékenysége univerzális, mégsem véletlen, hogy Aczél Géza főként költői munkásságából merít: míg Kassákot külföldön elsősorban képzőművészként ismerik, a ránk hagyott lírai életmű önmagában is megér egy misét.

Az előadás együttműködő partnere a Katona József Színház.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • zongora
  Darvas Ferenc
 • színművészek
  Mészáros Máté, Fullajtár Andrea
 • színész, e.h.
  Béres Bence, Bíró Panna, Börcsök Olivér, Csákvári Krisztián, Bánki Mihály, Berényi Nóra, Hencz András, Kövesi Zsombor, Mari Dorottya, Rezes Dominika, Sipos László, Tegyi Kornél
 • a műsor összeállítója
  Aczél Géza
 • rendező
  Gothár Péter
 • a rendező munkatársa
  Dávid Attila
 • sorozatszerkesztő
  Keresztury TiborUgrás az oldal tetejére