Portico Quartet

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

Immár másodszor lép fel a Müpában az angol Portico Quartet, amely a jazz, az elektronika, az ambient és a minimalizmus között kalandozik nagy sikerrel, s szaxofon, basszus, élő dobok és elektronikus alapok mellett a hang nevű, UFO formájú acél ütőhangszer hipnotikus hangzására épít. A Cinematic Orchestra-, Efterklang-, Alt-J- és Radiohead-rajongóknak egyformán ajánlható kvartett hat év után tér vissza Budapestre.

A nevével az oszlopos előcsarnok klasszikus építészeti koncepciójára utaló együttest 2005-ben alapították Southamptonból és Cambridge-ből érkezett londoni egyetemi hallgatók, akik első sikereiket utcazenészként aratták. Már Knee-Deep in the North Sea című, 2007-es debütáló albumuk bekerült a Brit-szigetek legjobb albumának járó Mercury-díj jelöltjei közé, a Time Out magazin pedig az év lemezének választotta jazz-folk-világzene kategóriában. A 2009-ben a legendás rockproducer-hangmérnök John Leckie (Pink Floyd, Radiohead, The Stone Roses stb.) segítségével készített Isla tovább bővítette rajongótáborukat, a 2012-es, cím nélküli harmadik albumuk turnéjával pedig már a Müpába is eljutottak.
A vendégénekesekkel - köztük a brit elektro-soul sztár Jamie Woonnal és az Alt-J tagjaival - rögzített és Portico néven kiadott, 2015-ös Living Fields kitérője után 2017-ben tértek vissza megszokott nevükhöz és hangzásukhoz az Art in the Age of Automation című negyedik Portico Quartet-stúdióalbummal. Ennek turnéja keretében találkoznak most újra a magyar közönséggel is.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • dob, elektronika
  Duncan Bellamy
 • bőgő
  Milo Fitzpatrick
 • HANG dobok, billentyűs hangszerek
  Keir Vine
 • szaxofon, billentyűs hangszerek
  Jack WyllieUgrás az oldal tetejére