Portico Quartet

világzene, jazz, könnyűzene

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak

 • 2900 Ft
 • 3500 Ft
 • 4500 Ft
Erre az előadásra érvényesíthetők a Müpa+ hűségprogram kedvezményei és dupla hűségpontot is felírunk.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Immár másodszor lép fel a Müpában az angol Portico Quartet, amely a jazz, az elektronika, az ambient és a minimalizmus között kalandozik nagy sikerrel, s szaxofon, basszus, élő dobok és elektronikus alapok mellett a hang nevű, UFO formájú acél ütőhangszer hipnotikus hangzására épít. A Cinematic Orchestra-, Efterklang-, Alt-J- és Radiohead-rajongóknak egyformán ajánlható kvartett hat év után tér vissza Budapestre.

A nevével az oszlopos előcsarnok klasszikus építészeti koncepciójára utaló együttest 2005-ben alapították Southamptonból és Cambridge-ből érkezett londoni egyetemi hallgatók, akik első sikereiket utcazenészként aratták. Már Knee-Deep in the North Sea című, 2007-es debütáló albumuk bekerült a Brit-szigetek legjobb albumának járó Mercury-díj jelöltjei közé, a Time Out magazin pedig az év lemezének választotta jazz-folk-világzene kategóriában. A 2009-ben a legendás rockproducer-hangmérnök John Leckie (Pink Floyd, Radiohead, The Stone Roses stb.) segítségével készített Isla tovább bővítette rajongótáborukat, a 2012-es, cím nélküli harmadik albumuk turnéjával pedig már a Müpába is eljutottak.
A vendégénekesekkel - köztük a brit elektro-soul sztár Jamie Woonnal és az Alt-J tagjaival - rögzített és Portico néven kiadott, 2015-ös Living Fields kitérője után 2017-ben tértek vissza megszokott nevükhöz és hangzásukhoz az Art in the Age of Automation című negyedik Portico Quartet-stúdióalbummal. Ennek turnéja keretében találkoznak most újra a magyar közönséggel is.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Erre az előadásra jegyét az Edenred Ticket Culture & Sport kártya és utalvány és Top Prémium ajándékutalvány, Edenred Ajándék Arany és Ezüst kártya, illetve Ajándék- és Bevásárló kártya ellenében is megvásárolhatja. Elfogadjuk még a Kultúra és Ajándék Erzsébet-utalványt, az Erzsébet utalvány plusz kártya Ajándék illetve Kultúra keretét, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét, a Müpa-ajándékutalványt, valamint jegyét a SZÉP-kártya szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja pénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

 • dob, elektronika
  Duncan Bellamy
 • bőgő
  Milo Fitzpatrick
 • HANG dobok, billentyűs hangszerek
  Keir Vine
 • szaxofon, billentyűs hangszerek
  Jack WyllieUgrás az oldal tetejére