világzene, jazz, könnyűzene

Gyere velem!

Romengo

Müpa Home
 • Müpa saját produkció
 • Müpa Home LIVE

Jegyárak

A Müpa virtuális hangversenytermébe a belépés díjtalan.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon és YouTube-csatornánkon.


Az idei WOMEX életműdíját elnyerő, és ezzel a világzene legrangosabb nemzetközi tekintélyei közé emelkedő Lakatos Monika az utóbbi hónapokban főleg szólóprojektjeivel - a Romaninóval és a Cigány hangokkal - koncertezett, ezúttal azonban azzal a zenekarral lép fel, amelyben 2004 óta énekel: a rendkívüli Romengóval.
A történeti hűség kedvéért megjegyezhetjük, hogy Monika korábban a Romano Drom együttes tagja volt a gitáros Rostás „Mazsi” Mihállyal és a kannás Lakatos „Guszti” Jánossal együtt, de úgy döntöttek, hogy saját bandát alapítanak. Mégpedig olyat, amely erősebben táplálkozik Mazsi és Guszti nagyecsedi gyökereiből, és amelyben végre előtérbe kerülhet Monika szívbemarkoló éneke. Mert olyan nincs még egy - és ennek megítélése korántsem csak ízlés dolga: abban olyan mélység nyílik meg, amelybe menthetetlenül bele kell szédülni, amelyben kendőzetlen kínnal és elragadtatással fortyog a cigányok évszázadokon átívelő fájdalma és boldogsága. Bizony, amit Monika és a Romengo művel, az a mélység ünnepe.
Az alapító hármashoz a hegedűs Kovács Mihály és a teknős Balogh Tibor csatlakozott - ők alkotják ma is a zenekart. Lemezeiken ugyanakkor kitörölhetetlen nyomot hagytak vendégeik is, olyan legendák, mint a fúvós Dresch Mihály, a bőgős Novák Csaba és a cimbalmos Lukács Miklós, akikkel megújították és a városi közönség számára is átélhetővé tették az oláh cigány zenei hagyományt. Nem véletlen, hogy már az első lemezük (a 2010-ben megjelent Kétháné) az előkelő ötödik helyen szerepelt az európai világzenei rádiósok listáján. Pedig akkor még világhódító útja előtt állt a zenekar! És most a Müpában… Dresch Mihállyal, Novák Csabával és Lukács Miklóssal, továbbá Bognár Szilviával, Palya Beával és négy táncossal, hogy kijelenthessük: ilyen még nem volt! Valami csoda előtt állunk…!

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének, tánc
  Lakatos Monika
 • vokál, gitárok, szájbőgő
  Rostás „Mazsi” Mihály
 • hegedű
  Kovács Misi
 • szájbőgő, kanna, tánc
  Lakatos „Guszti” János
 • teknő, cajón, szájbőgő, tánc
  Balogh Tibi Tibor
 • ének
  Bognár Szilvia, Palya Bea
 • fúvós hangszerek
  Dresch Mihály
 • nagybőgő
  Novák Csaba
 • cimbalom
  Lukács Miklós
 • ének, gitár, tánc
  Balogh Brájen
 • tánc
  Sztojka Gina
  Sztojka Ilona
  Kovács Krisztián
  Orsós József


Müpa Home LIVE


Ugrás az oldal tetejére