világzene, jazz, könnyűzene

Danilo Pérez & Szabó Dániel: Pianorama

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Jazzműhely

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Danilo és Dani: két kiváló zongorista-zeneszerző, akik már több ízben léptek a Müpa színpadaira. Danilo Pérez kétszer járt a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a Wayne Shorter Quartet tagjaként. Szabó Dániel itthoni és nemzetközi trióival is bemutatkozott a Fesztivál Színházban, legutóbb pedig Chick Corea Concerto for Triójának egyik tételét is hallhattuk előadásában. Egykor mester és tanítványa, ma már két briliáns előadóművész mutatja meg, milyen látképet tudnak elénk tárni két zongorán.

Közös történetük Bostonban kezdődött, amikor Szabó Dániel a New England Conservatory of Music hallgatója volt. Míg Bob Brookmeyer zeneszerzésre és hangszerelésre tanította, Danilo Pérez a zongorajátékát volt hivatott csiszolni. Pérez így emlékszik erre az időre: „Dániel játékának intenzitása és pontossága felvetette bennem a kérdést, vajon mit tudnék neki tanítani. Emlékszem, mondtam is, hogy nincs szüksége az útmutatásaimra. Ő azt felelte: »Maestro, egy sereg dolgot tudna tanítani nekem!« Felejthetetlen volt a vele való közös munka… Ma már barátok vagyunk, és megtiszteltetés számomra, hogy együtt játszhatok vele a Müpában.” Pérez, aki Panamából származik (szülőhazája ott rejlik a PiANorAMA címben is!), a latin zenei elemek mellett az afrikai zenekultúrák, a bebop és a nyugati klasszikus zenei hagyományok jellemzőit is előszeretettel vegyíti játékában, szerzeményeiben. Hírnevét még Paquito D'Rivera és Dizzy Gillespie mellett alapozta meg a nyolcvanas években, majd a jazz élvonalának számos képviselőjével dolgozott Arturo Sandovaltól Wynton Marsalisig. A zenekar megalakulásától, 2002 óta a Wayne Shorter Quartet tagjaként szerzett elismeréseket. „Danilo segített megérteni, miben áll a jazz fantasztikus ereje, ami elősegíti a kommunikációt, a kapcsolódást másokhoz ” - mesélte Szabó Dani pályatársáról.

Rendező: Müpa
  • zongora
    Danilo Pérez, Szabó Dániel

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére