komolyzene, opera, színház

Vanessa Porter

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
  • Rising Stars
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) által évente megrendezett Rising Stars sorozat olyan fiatal művészekre irányítja a figyelmet, akiket már nem kell „felfedezni”, hiszen sok figyelemreméltó eredményt értek el - a pályájukon való előrehaladás lendületét azonban érdemes tovább fokozni. A stuttgarti illetőségű ifjú ütőhangszeres művésznő a Duo Porter tagjaként és szólistaként egyaránt nagy sikereket ér el izgalmasan kísérletező műsoraival és zeneszemléletének elfogulatlan nyitottságával.

Vanessa Porter a londoni Royal College of Music és a lübecki Musikhochschule növendékeként végezte tanulmányait, majd a Stuttgarti Zeneművészeti Főiskolán szerezte meg mesterfokozatát. Számos nemzetközi versenyen aratott sikert, ezek közül kiemelkedik a müncheni August Everding Nemzetközi Zenei Verseny, a Luxembourgi Nemzetközi Ütőhangszeres Verseny és az olaszországi Percussive Art Contest első díja. Fesztiválok meghívottja, rendszeresen ad hangversenyeket Európában, Észak- és Dél-Amerikában. Testvérével, a szintén ütőhangszereken játszó Jessica Porterrel megalapította a Duo Portert, amelynek tagjaként éppúgy gyakran fellép, mint szólistaként. Hangversenyein az ütőhangszerek hangzását szívesen társítja elektronikával, az előre megírt zenei anyagot improvizációval. Híve a rendhagyó előadói eszközöknek: olyan műveket is megszólaltat, amelyekben szerephez jut a beszédhang, és az emberi test „hangszerként” funkcionál. Rising Stars-programját csupa kísérletező kortárs műből állította össze. A zeneművek közötti átvezetéseket Vanessa Porter írta és Daniel Mudrack készítette.

A Rising Stars-programba jelölte: Kölner Philharmonie, Festspielhaus Baden-Baden

Aperghis The Messenger című műve az ECHO Rising Stars keretében a Kölni Filharmónia (KölnMusik) és a Festspielhaus Baden-Baden felkérésére, továbbá a Kölni Filharmónia (KölnMusik) »non bthvn projekt« 2020 elnevezésű sorozata számára készült.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • ütőhangszerek
    Vanessa Porter
  • műsorvezető
    Tóth Endre


Rising Stars


Kapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Rising Stars


Ugrás az oldal tetejére