komolyzene, opera, színház

Vanessa Porter

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Rising Stars

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) által évente megrendezett Rising Stars sorozat olyan fiatal művészekre irányítja a figyelmet, akiket már nem kell „felfedezni”, hiszen sok figyelemreméltó eredményt értek el - a pályájukon való előrehaladás lendületét azonban érdemes tovább fokozni. A stuttgarti illetőségű ifjú ütőhangszeres művésznő a Duo Porter tagjaként és szólistaként egyaránt nagy sikereket ér el izgalmasan kísérletező műsoraival és zeneszemléletének elfogulatlan nyitottságával.

Vanessa Porter a londoni Royal College of Music és a lübecki Musikhochschule növendékeként végezte tanulmányait, majd a Stuttgarti Zeneművészeti Főiskolán szerezte meg mesterfokozatát. Számos nemzetközi versenyen aratott sikert, ezek közül kiemelkedik a müncheni August Everding Nemzetközi Zenei Verseny, a Luxembourgi Nemzetközi Ütőhangszeres Verseny és az olaszországi Percussive Art Contest első díja. Fesztiválok meghívottja, rendszeresen ad hangversenyeket Európában, Észak- és Dél-Amerikában. Testvérével, a szintén ütőhangszereken játszó Jessica Porterrel megalapította a Duo Portert, amelynek tagjaként éppúgy gyakran fellép, mint szólistaként. Hangversenyein az ütőhangszerek hangzását szívesen társítja elektronikával, az előre megírt zenei anyagot improvizációval. Híve a rendhagyó előadói eszközöknek: olyan műveket is megszólaltat, amelyekben szerephez jut a beszédhang, és az emberi test „hangszerként” funkcionál. Rising Stars-programját csupa kísérletező kortárs műből állította össze. A zeneműveket Vanessa Porter és Daniel Weingarten szabad improvizációja köti össze.

A Rising Stars-programba jelölte: Kölner Philharmonie, Festspielhaus Baden-Baden

Az Európai Unió Klasszikus Európa Jövője és Kreatív Európa programjainak támogatásával.

Aperghis The Messenger című műve az ECHO Rising Stars keretében a Kölni Filharmónia (KölnMusik) és a Festspielhaus Baden-Baden felkérésére, továbbá a Kölni Filharmónia (KölnMusik) »non bthvn projekt« 2020 elnevezésű sorozata számára készült.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • ütőhangszerek
    Vanessa Porter
  • hangdesign
    Daniel WeingartenKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Rising Stars


Ugrás az oldal tetejére