komolyzene, opera, színház

Amsterdam Sinfonietta

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A kiváló holland kamarazenekar a világhírű svéd szopránnal és a szintén svéd trombitavirtuózzal izgalmasan sokszínű műsort szólaltat meg, amely az adventi időszakra összpontosít. Hallunk Telemann-versenyművet, utána azonban máris Beethoven áhítatos vonósnégyestétele következik, kamarazenekari átiratban. Vár ránk Bach-kantáta és Händel-ária, de tradicionális svéd karácsonyi dalok is elhangzanak. Stiláris utazók, irány a Müpa!

Az Amsterdam Sinfonietta 1988-ban alakult, létrehozója és első művészeti vezetője az idén kilencvenéves orosz karmester, Lev Markiz volt. Az együttes ars poeticájának fontos alkotóeleme a karmester nélküli muzsikálás, amely a tagoktól jelentős kamarazenei elkötelezettséget követel, s éppilyen lényeges számukra az innovatív műsorpolitika, a barokk és klasszikus repertoáron túl számos ritkán hallható 20. és 21. századi mű megszólaltatása, illetve új darabok bemutatása. Koncertmesterük, a hangversenyen szólistaként is hallható Candida Thompson, a londoni Guildhall School of Music és a kanadai Banff Centre for the Arts hajdani neveltje 2003 óta az Amsterdam Sinfonietta művészeti vezetője. A Svéd Királyi Opera tagjaként a világot járó Miah Persson gazdag repertoárja Mozarttól Berliozon, Verdin, Bizet-n és Richard Strausson át Brittenig ível. Håkan Hardenberger Párizsban és Los Angelesben folytatta tanulmányait, évtizedek óta hangszerének egyik legjobbja. A klasszikusok mellett számos modern mű színesíti koncertjeinek műsorát és 1986 óta gyarapodó, impozáns diszkográfiáját.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • szoprán
    Miah Persson
  • trombita
    Håkan Hardenberger
  • hegedű, koncertmester
    Candida ThompsonKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Szólisták és zenekarok


Ugrás az oldal tetejére