családi és ifjúsági programok

Zenezsámoly

"Állati jó" zenék

Szünet nélkül
Üvegterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az elmúlt évadok nagy sikerű Operajátszóház előadásai után a Budapesti Vonósok új ifjúsági sorozattal jelentkezik, melyre most az óvodásokat és az általános iskolásokat egyaránt várja, nemre és évfolyamra való tekintet nélkül. Sőt, a Zenezsámoly beavató foglalkozásai minden bizonnyal a felnőttek számára is rejtegetnek meglepetéseket.

Zenés állatkerti séta? Ráadásul a Müpa Üvegtermében? Miért ne? A Zenezsámoly legújabb alkalma azt mutatja be, hogy bizony az állatok is gyakran inspirálták a zeneszerzőket új mű alkotására. A listát természetesen a madarak vezetik, de más állatok is ihletet adtak egy-egy komponistának, lett légyen az akár a kutya ugatása Vivaldinál, idegesítő szárnyas rovarok zümmögése Rimszkij-Korszakovnál, a hal ficánkolása Schubertnél vagy a békák éneke Telemann-nál. De hogyan lehet a zümmögést imitálni a hangszereken? És tényleg úgy nyávog a macska, mint Biber szonátájában? És különben is, mit mond a róka? Nos, e sok kérdés megválaszolásában segít novemberi foglalkozásán a Budapesti Vonósok együttese és Lakner Tamás. Az ismert zenepedagógus és karnagy egyetemi karrierje mellett 1980 óta a pécsi Bartók Béla Férfikar vezetője, és lassan ötven éve muzsikál az énekelt verseket előadó Szélkiáltó Együttesben, melynek alapító tagja. Hogy az ifjú hallgatóság jó kezekben lesz, az garantált, már csak el kell foglalnunk a Zenezsámolyt, melyen egy helyben ülve keresztül-kasul beutazhatjuk a zenetörténetet.

Korosztály: 5-14 év
Rendező: Budapesti Vonósok

Előadott művek

  • Budapesti Vonósok (művészeti vezető: Botvay Károly)
  • műsorvezető
    Lakner Tamás

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére