• Hang-szer-szám

Zenél a világ! - „Páratlan” zenék a Balkánról

családi és ifjúsági programok

Üvegterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A balkáni népzenében igen elterjedt kaval perzsa eredetű népi hangszer, és arab közvetítéssel jutott el a Balkán-félszigetre, majd Bulgáriába. Neve török eredetű. A kaval egy fából készült, három részre szedhető hosszú, henger alakú cső. A felső részén van a perem, amely általában csontból vagy keményfából készül, és igen gazdagon díszített. A középső harmadban található az a nyolc lyuk, amelyen a kavalos játszik. Az alsó harmadban van négy olyan lyuk, amelyeket nem fognak le, ezeket a kavalosok az „ördög lyukainak” nevezik.
A sorozat megvalósításában partnerünk az Ethnosound világzenei hangszerbolt.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • tambura, kaval, harmonika, tapan
    Nikola Parov
    Herédi Zsombor
  • ének
    Herczku ÁgnesUgrás az oldal tetejére