Jazz Showcase 2024 – Íme, az eredmények!

A 17. Jazz Showcase-en idén is hat feltörekvő fiatal zenekar mutatkozott be, és versengett a zsűri, valamint a közönség szavazataiért, esténként pedig a műfaj nagyjai szórakoztatták a közönséget.

Idén a Müpa nemzetközi zsűri által odaítélt szakmai díját az Intergeese, míg a Közönségdíjat a Koncz Kriszta Group kapta, a díjazottak jutalma egy-egy fellépési lehetőség a Müpában, méghozzá a Nemzetközi Jazznapon. Ugyancsak az Intergeese nyerte a Budapest Music Center, a Jazz Club DS, Dunaszerdahely és a Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor különdíjait, így a formáció számos fellépési lehetőséggel gazdagodott.

A Koncz Kriszta Group sem egy díjat zsebelt be, idén ők koncertezhetnek a Művészetek Völgye Fesztivál – Harcsa Veronika Udvarában, míg a Rozé, Rizling és Jazz Napokon a Veszprémfest jóvoltából az Emingó léphet majd színpadra, az Up To The Surface pedig a 2024-es Zempléni Fesztiválon kap bemutatkozási lehetőséget. Az Emingó emellett a Magyar Jazz Szövetség különdíját is átvehette, csak úgy, mint a Grace and Gravy, akiket szintén díjazott a szervezet. A Claudia Raquel Quintet sem egy elismeréssel zárta a hétvégét, az együttest a Paloznaki Jazzpiknik és a ZamJam jutalmazta egy-egy fellépési lehetőséggel. Végül, de korántsem utolsó sorban a 606 Club, London és a Harmónia Jazzműhely felajánlása nyomán Koncz Kriszta és Kapolcsi-Szabó Levente mutatkozhat be a londoni közönségnek.

Mindenkinek köszönjük, hogy velünk volt az elmúlt három napon, és szívből gratulálunk a díjazottaknak!

Ugrás az oldal tetejére