világzene, jazz, könnyűzene

A Bacsó Kristóf Triad és Gilad Hekselman

Müpa Home
 • Müpa saját produkció
elmarad
 • Müpa Home
Az előadás elmarad.

Sajnálattal tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a május 28-ai Müpa Home online közvetítésünk elmarad.

Megértésüket köszönjük!


Jegyárak

A Müpa virtuális hangversenytermébe a belépés díjtalan.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Idézze fel velünk a legemlékezetesebb koncerteket, előadásokat!

Újra megnyitjuk a Müpa virtuális hangversenytermét: Müpa Home sorozatunk keretében folytatódnak ingyenes online közvetítéseink, melyek között az élő webcastok mellett műsorra tűzzük a Müpa meghatározó előadásainak korábban rögzített felvételeit is. Tartson velünk, és élje át újra a legizgalmasabb produkciókat otthona kényelmében!

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadást honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon követhetik.


Bacsó Kristóf szaxofonosként és komponistaként egyaránt a hazai jazzélet egyik karakteres alakja, akinek az elmúlt években négy szerzői lemeze jelent meg. Legfontosabb saját zenekara, a Triad Európa számos országában sikerrel fellépett már.
Szaxofontanulmányait Lakatos „Ablakos” Dezső és Borbély Mihály irányításával kezdte, a Zeneakadémia jazz tanszakán diplomázott, majd a legjelentősebb jazzoktatási intézményekben, a párizsi Conservatoire-on és a Berklee College of Musicon képezte tovább magát. Közel hat éven át Franciaországban és az Egyesült Államokban élt és zenélt, de ez idő alatt is rendszeresen fellépett Európában, sőt Japánban is. Szinte minden stílusban kipróbálta magát: játszott mainstream jazzt, etnót, funkot, de a jazz kísérletezőbb irányzataitól sem riadt vissza.
Bacsó régi társa, Oláh Tzumo Árpád szintén a Berklee egykori hallgatója, Herbie Hancock és Wayne Shorter tanítványa a zongora mellett nagy érzékenységgel nyúl a Fender Rhodeshoz és más elektronikus hangszerekhez. A két alkalommal is az év dobosának választott Juhász Márton, aki két társához hasonlóan az Egyesült Államokban folytatott tanulmányokat, a hangulatfestésnek is mestere. A Triad zenéje egyszerre merít a jelenből és a közép-kelet európai zenei tradícióból. A gondosan kimunkált részek mellett fontos szerepet kapnak a közös improvizációk. Ezen az estén a New Yorkban élő remek izraeli gitáros, Gilad Hekselman csatlakozik hozzájuk.

A felvétel a Müpa 2018. február 3-i koncertjén készült.

Rendező: Müpa
 • szaxofon, effektek
  Bacsó Kristóf
 • billentyűs hangszerek
  Tzumo Árpád
 • dob
  Juhász Márton
 • gitár
  Gilad HekselmanUgrás az oldal tetejére