Rácz Ödön és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

komolyzene, opera, színház

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Nagybőgőverseny? Az nyilván olyan, mint amikor egy elefánt balettezik! - gondolják némelyek, ha a legmélyebb vonóshangszer virtuozitásáról és könnyedségéről esik szó. Tévednek! Hallgassák csak meg a Bécsi Filharmonikusok megbecsült magyar tagját, aki nemcsak zenekari művészként éli életét, de szólistaként és kamaramuzsikusként is Európa-szerte koncertezik. Megtapasztalhatják, hogy a nagybőgő fürge futamokra képes, tud énekelni - és a sziporkázás is erényei közé tartozik, ha vérbeli virtuóz szólaltatja meg.

Rácz Ödön régi ismerőse a Liszt Ferenc Kamarazenekarnak: már tizenkét évesen fellépett az együttessel. A közelmúltban közös lemezt készítettek egy patinás világcégnél, s ezen Bottesini és Piazzolla egy-egy műve mellett az a kompozíció is szerepel, amellyel a hangszer páratlan virtuóza ezúttal közönség elé lép: egy igazi különlegesség, Nino Rota Divertimento concertante műfajmegjelölésű, négytételes versenyműve. Ez aztán mindent tartalmaz, ami csak alkalmas lehet arra, hogy a nagybőgős megmutassa: mind zeneileg, mind technikailag legény a gáton. Ráadásul abban a jellegzetes neoklasszikus-neoromantikus, posztmodern stílusban íródott, amelyet Rota Fellini-filmekhez komponált kísérőzenéiből oly jól ismerünk. Sokszínű, lendületes, derűs alaptónusú darab, mint ahogyan derűs az a másik két mű is, amelyet a műsor kitűnő osztrák zongoraművész-karmestere, Stefan Vladar a Rota-darab előtt és után vezényel: Mozart D-dúr divertimentója és Beethoven IV. szimfóniája csupa választékosság, könnyedség, kedv, élénk ritmus, energia. Vidám koncertnek nézünk elébe!

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Stefan Vladar
  • nagybőgő
    Rácz ÖdönKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Szólisták és zenekarok


Ugrás az oldal tetejére