Orgona-sztorik VIII. - Liszt válogatott orgonaművei

komolyzene, opera, színház

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak

 • 2300 Ft
 • 3200 Ft
 • 3900 Ft
 • 4900 Ft
Erre az előadásra érvényesíthetők a Müpa+ hűségprogram kedvezményei és hűségpontokat is felírunk.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Minden zenemű mögött történetek rejtőznek: az alkotóé, a darab fogantatásáé, a mű formálódásáé, a bemutatóé - sőt minden zenemű maga is történet, hangokban elbeszélve. Liszt Ferenc élete tele van izgalmas és önmagukon túlmutató történetekkel - nem csoda, ha az Orgonasztorik sorozat újabb estje az ő zenéi közül válogat.

Az orgonaművész Fassang László és állandó partnere, a színművész-rendező Mácsai Pál tudja, hogyan kell egy-egy mű mögé szavakkal, anekdotikus részletek felidézésével, dokumentumokkal, jellemek felvázolásával odavarázsolni a kort és a környezetet, amelyben a zene természetesen lélegezhet. Liszt Ferenc esetében nagyon is lesz miről beszélni, hiszen a zeneszerző nemcsak a 19. század legnagyobb zongoravirtuóza és forradalmian újszerű művek komponistája volt, de elhivatott, nagyszerű orgonajátékos is, aki mélyen megélt vallásossága révén az orgona otthonában, a templomban is természetes léptekkel járt-kelt.
Ezen az estén bizonyára hallunk majd Bach zenéjéhez fűződő viszonyáról; arról, miért és hogyan választotta ki a nagy barokk zeneszerző-előd egy kantátatémáját variációsorozat alapjául, s milyen tragikus magánéleti esemény inspirálta e műve megírására. Mácsai Pál feltehetően mesél majd az 1860-as évek római Liszt-élményeiről, a Sixtus-kápolna szépségébe belefeledkező komponista áhítatáról. No meg Meyerbeer mára elfeledett operájáról, hiszen A próféta nélkül nem születhetett volna meg az Ad nos, ad salutarem undam fantázia és fúga. Orgona-sztorik: öröm és szenvedés, élet és élmények megelevenedő valósága a hangok mögött.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Erre az előadásra jegyét az Edenred Ticket Culture & Sport kártya és utalvány és Top Prémium ajándékutalvány, Edenred Ajándék Arany és Ezüst kártya, illetve Ajándék- és Bevásárló kártya ellenében is megvásárolhatja. Elfogadjuk még a Kultúra és Ajándék Erzsébet-utalványt, az Erzsébet utalvány plusz kártya Ajándék illetve Kultúra keretét, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét, a Müpa-ajándékutalványt, valamint jegyét a SZÉP-kártya szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja pénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Előadott művek

 • orgona
  Fassang László
 • színművész
  Mácsai Pál
 • szövegíró
  Szabó BalázsKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Orgona


Ugrás az oldal tetejére