komolyzene, opera, színház

Karzatkoncert - orgonahang új dimenzióban

Mekis Péter

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Van, aki túl hosszúnak érzi a klasszikus zenei koncerteket, és van, aki nem szereti, hogy „ki kell öltözni”. Olyan is akad, aki úgy véli, nem eléggé közvetlen a kapcsolat az előadók és a közönség között. A Müpa új hangversenytípusa, a Karzatkoncert számukra kínál új, izgalmas kalandot. Lehet jönni színes ruhákban, a szünet nélküli műsor csak ötven perces, és a közönség az orgonista közelében hallgatja a zenét. A sorozat negyedik, májusi programján a fiatal generációt képviselő Mekis Péter lép fel.

A Karzatkoncertek koncepciójának kidolgozója, a Müpa rezidens orgonistája, Fassang László arra kérte művésztársait, hogy a számukra legfontosabb zeneművekkel lepjék meg a közönséget, amely az emeleti karzatokon foglal helyet. Olyan kompozíciókkal, amelyeket a szólista arra is alkalmasnak tart, hogy életre szóló társuk legyenek bármely zenekedvelőnek egy lakatlan szigeten. Mekis Péter Bruhns és Bach műveit eredeti alakjukban, Debussyt, Bartókot és Muszorgszkijt (köztük olyan slágereket, mint Az elsüllyedt katedrális és A kijevi nagykapu) saját átiratában szólaltatja meg - névjegyként pedig egy Mekis-művet is hallhatunk tőle. A karzatkoncertek újdonsága az is, hogy a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem negyvenkét tonnás hangvetője, a canopy, amely máskor mindig a mennyezet alatt látható, most leereszkedik, alapvetően megváltoztatva a terem térélményét és akusztikáját. Mekis Péter a budapesti Zeneakadémia és a Würzburgi Zeneművészeti Főiskola neveltje. 2009 óta a Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Gyülekezetének orgonista-kántora, a Lutheránia Ének- és Zenekar kísérője, korrepetitora. Sikerrel szerepelt hazai és nemzetközi versenyeken, a fóti Evangélikus Kántorképző Intézet előadója.

Rendező: Müpa

Előadott művek

  • orgona
    Mekis Péter

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére