komolyzene, opera, színház

Hannoveri Fiúkórus és a London Brass

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció
elmarad
  • Karácsonyi hangverseny
Az előadás elmarad.

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy az előadás elmarad.

Jegyeiket ide kattintva, illetve a bérletből elmaradó előadás belépőjét ezen az oldalon tudják visszaváltani január 15-éig.

Megértésüket köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az adventi és karácsonyi dalok repertoárja rendkívül sokszínű és gazdag: mint a koncert alcíme hirdeti, valóban a világ minden táján keletkeztek ilyen művek. Fontos jellegzetességük, hogy népies darabok, sőt igazi népdalok éppúgy akadnak köztük, mint műzenei alkotások, modern kompozíciók vagy archaikus, korálszerű melódiák. Az pedig, hogy egy fiúkórus szólamainak tiszta csengéséhez a rézfúvósok hasonlóképpen kristályos-érces tónusa csatlakozik, a lehető legtermészetesebb: a kétféle hangzás kitűnően kiegészíti egymást.

A Hannoveri Fiúkórus (Knabenchor Hannover) kereken hetven éve, 1950-ben alakult. Létrehozója, Heinz Hennig fél évszázadon át, 2001-ig vezette az énekkart, 2002-ben pedig a ma is aktív Jörg Breiding vette át a kórus irányítását. Az együttes korán a historikus előadói gyakorlat elkötelezett képviselője lett, s ilyen minőségében vált Németország határain túl, nemzetközileg is ismertté. Gustav Leonhardttól Ton Koopmanon és Jordi Savallon át Philippe Herreweghéig és John Eliot Gardinerig a műfaj legjelentősebb karmestereivel működtek együtt. Nemcsak a barokk és a klasszikus zene remekeit szólaltatják meg, hanem olyan műveket is, mint Orff Carmina Buranája vagy Schönberg Gurreliedere, de Mahler-szimfóniák tolmácsolásában is részt vesznek. A London Brass 1986-ban alakult meg az angol fővárosban. A tíztagú együttesben négy trombitás, egy kürtös, négy harsonás és egy tubás játszik. Muzikalitásukról és interpretációik makulátlan kidolgozásáról éppúgy híresek, mint repertoárjuk gazdagságáról és a zenélésükből áradó életkedvről. A London Brass a londoni Royal College of Music rezidens együttese.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Jörg BreidingKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Ünnepek és oratóriumok


Ugrás az oldal tetejére