komolyzene, opera, színház

Christian Gerhaher, Daniel Harding és a Svéd Rádió Szimfonikus Zenekara

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció
Változás
Változás!

Sajnálattal tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a koncerten a szólista, Maria João Pires egészségügyi okok miatt nem lép fel. Az eredetileg meghirdetett Mozart: C-dúr zongoraverseny helyett Mahler: Rückert-dalai hangzanak majd el a kiváló német bariton, Christian Gerhaher előadásában. Az est további programja változatlan marad.

A koncertre megváltott jegyek továbbra is érvényesek, vagy február 15-ig online vagy személyesen jegypénztárunkban visszaválthatóak.


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Egy koncert, melynek valamennyi közreműködője - szólista, zenekar, karmester - egymaga is alkalmas arra, hogy hírnevének vonzerejével megtöltse a termet. Most azonban együtt hallhatjuk őket! A kiváló német baritont, a nagyszerű brit karmestert, aki pályakezdése óta remek produkciókkal lelkesíti közönségét, és Észak-Európa egyik legkiválóbb zenekarát. Műsoruk a svéd 20. századi zeneszerzés egyik legjelentősebb alakját és a századforduló két remekművét állítja középpontba - a publikum ezen az estén garantáltan csillagos órák emlékével gazdagodhat.

A Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarának elődjét 1927-ben alapították, jelenlegi nevén az együttes 1965 óta működik. Története során csak a legjobb karmesterek vezették: Sergiu Celibidache, Herbert Blomstedt, Esa-Pekka Salonen, Jevgenyij Szvetlanov, Manfred Honeck. Daniel Harding 2007 óta áll a muzsikusgárda élén. A negyvenes évei végén járó karmestert pályakezdésekor olyan mentorok segítették, mint Simon Rattle és Claudio Abbado. Christian Gerhaher korunk egyik legjelentősebb német baritonja, aki operaszerepei mellett előszeretettel ássa bele magát a dalirodalomba. Schubert és Mahler zenéje különösen közel áll az énekeshez, aki annak idején Dietrich Fischer-Dieskau mesterkurzusain is részt vett. Most Mahler híres Rückert-dalait énekli, viszont nem a megszokott sorrendben szólaltatva meg a tételeket. A dalciklust két szimfonikus költemény keretezi. Hugo Alfvén darabja, az En Skärgårdssägen (Egy szigetvilág legendája, 1904) északi témát dolgoz fel az íróként és festőként is ismert svéd zeneszerző késő romantikus stílusában, míg Richard Strauss rendkívül népszerű partitúrája, az Imígyen szóla Zarathustra (1896) Nietzsche filozófiai „világkölteménye” nyomán ábrázolja ezer színnel és karakterrel az Ember útkeresését.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel Fazekas Gergely zenetörténész műismertető előadása előzi meg, melyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről a koncertre jeggyel rendelkezők.

Rendező: Müpa

Előadott művek

  • Daniel Harding
  • bariton
    Christian Gerhaher
  • Svéd Rádió Szimfonikus Zenekara

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére