komolyzene, opera, színház

Beethoven Szonáta Hétvége VIII.

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
elmarad
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

Magyarország kormányának döntése értelmében 2020. december 10-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Találkozás a Csodával. A 250 éve született Beethoven harminckét zongoraszonátája a zenetörténet egyik legjelentősebb alkotásvonulata, amely újraértelmezte a műfaj és a hangszer kapcsolatát, lezárva a zongoraszonáta klasszikus fejlődését és megnyitva az utat a romantika felé. A Müpa két napon át, kilenc hangversenyen, a keletkezés sorrendjében tárja a közönség elé a harminckét személyes vallomást - a harminckét előadó felvonultatásával a nagy hagyományú, nemzetközi hírű magyar zongoraiskolát is ünnepelve.

Gyöngyösi Ivett 2019 októberében megnyerte a Genfi Zeneakadémia Beethoven-versenyét, melynek fődíjaként Beethoven G-dúr zongoraversenyét adhatta elő a Victoria Hallban a Haute École de Musique de Genève zenekarának szólistájaként, Takács-Nagy Gábor vezényletével. Elmélyült, intellektuális művész a Junior Prima díjas Borbély László, a rendszeresen koncertező muzsikus egyben a Zeneakadémia tanára. Az utóbbi években több szólólemezt készített, felvette többek között Bach Goldberg-variációit. Az utolsó előtti koncertet a Liszt- és Kossuth-díjas Bogányi Gergely zárja, aki a kilencvenes években elért első nagy versenygyőzelmei óta a közönség egyik kedvence, a világ legnagyszerűbb hangversenytermeinek állandó vendége. A monumentális, több előadásban ötven perc körüli hosszúságú Hammerklavier-szonáta pedig a szonátasorozat Himalájának Mount Everestje.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • zongora
    Gyöngyösi Ivett
    Borbély László
    Bogányi GergelyUgrás az oldal tetejére