Baráth Emőke, Philippe Jaroussky és az Ensemble Artaserse

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

A régizenei produkciókból ismert lírai szoprán a magyar közönség egyik legnagyobb büszkesége. Nemzetközi karrierje mostanra rendkívüli magasságokba ívelt: ezt mutatja az is, hogy ezen a hangversenyen a világ egyik leghíresebb kontratenorjának egyenrangú partnereként lép pódiumra.

Baráth Emőke pályáján néhány éve immár a hétköznapi valóság része, hogy a legismertebb koncerttermekben, a legnagyobb fesztiválokon, a világ legjelentősebb művészeinek társaságában énekel. A nemzetközi koncertélet és hanglemezipar felismerte benne a világklasszist, miközben a hazai közönség is lelkes ünneplésben részesíti, valahányszor budapesti hangversenyteremben hallhatjuk. A lenyűgöző virtuozitású Philippe Jarousskyval sem először működik együtt: a szuggesztivitásáról híres, érzékien könnyed orgánumú, körülrajongott francia kontratenorral korábban közös felvételeket is készített, nagy sikerű koncerteken és operaprodukciókban osztva meg vele a színpadot. Mindkettejük számára a művészi lehetőségek egyik csúcsa a händeli operatermés, amelynek remekei az emberi jellem páratlan sokszínűségét mutatják fel, az énekesek számára a lírai és a drámai magatartásformák, a vokális erőpróbák és a zenei karakterek kimeríthetetlen változatosságát kínálva. Ezen a koncerten négy nagyszerű Händel-operából szólaltatnak meg részleteket.
A hangszeres kíséretet nyújtó együttes, a 18. század egyik legnépszerűbb operalibrettójáról elnevezett Ensemble Artaserse, melynek 2002-es életre hívásakor Philippe Jaroussky is az alapítók között volt, a barokk repertoár egyik legérzékenyebb tolmácsa.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • szoprán
  Baráth Emőke
 • kontratenor
  Philippe Jaroussky
 • első hegedű
  Raul Orellana
 • hegedű
  Petr Ruzicka, Giorgia Simbula, Patrick Oliva, José Manuel Navarro, Koji Yoda, Paula Waisman, Katia Krasutskaya
 • mélyhegedű
  Marco Massera, Ignacio Aranzasti Pardo
 • cselló
  Elisa Joglar, Ruth Verona
 • nagybőgő
  Guillaume Arrignon
 • csembaló
  Yoko Nakamura
 • teorba
  Miguel Rincon Rodriguez
 • oboa
  Guillaume Cuiller, Vincent Blanchard
 • fagott
  Nicolas AndréKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Hang-szálak


Ugrás az oldal tetejére