A Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekara

komolyzene, opera, színház

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Amikor Gustav Holst (1874-1934) angol zeneszerző az 1910-es évek közepén hozzáfogott A bolygók (The Planets) című nagyzenekari szvitjének komponálásához, bizonyára nem sejtette, hogy egy évszázaddal később már a valóságban is hallhatjuk a szférák zenéjét. A NASA, az Amerikai Űrkutatási Hivatal olyan speciális eszközöket hozott létre, amelyekkel észlelni tudja, majd az emberi fül számára is hallható módon lejátszhatóvá teszi a bolygók és a csillagok által kibocsátott elektromágneses rezgéseket.
Az In League with Extraordinary Gentlemen („Rendkívüli úriemberek társasága”) címet kapott eufónium-versenyben a zeneszerző Peter Graham két szenvedélyét, a komponálást és a 19. századi kalandregények iránti érdeklődését egyesítette. A mű előadása kétszeresen is különleges: egyrészt azért, mert a darab először hangzik fel Magyarországon, másrészt mert a szólista nem más, mint a darabot megrendelő és a 2008-as oszakai ősbemutatón is a szólót játszó Steven Mead eufónium-művész.
Más komponisták témáihoz nyúlni kényes, jobbára azonban hálás feladat is. Johan de Meij (*1953) holland zeneszerző, harsona-, fuvola-, eufónium-művész és karmester Extreme Make-over című alkotásában az orosz romantikus zene óriását, Csajkovszkijt „vette célba”: elsősorban a D-dúr vonósnégyes (No. 1, op. 11) második tételét (Andante cantabile), valamint részleteket a IV. és VI. szimfóniából, illetve a Rómeó és Júlia nyitányfantáziából.

Rendező: Zuglói Filharmónia

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Makovecz Pál
  • eufónium
    Steven MeadUgrás az oldal tetejére