Bolond lyukból… - Fúvós tréfák

Zenés tízórai

családi és ifjúsági programok

Zászlótér
 • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

A sorozatot általános iskolásoknak ajánljuk, hogy olyan műfajokkal kerüljenek közelebbi kapcsolatba, amelyek hagyományosan kívül esnek korosztályuk mindennapi zenei tapasztalatain és az iskolai tananyagon. Az iskolás csoportok számára szervezett, egyórás interaktív koncerteken a hangszeres népzene, a világzene és a jazz tájain barangolunk, keresve a különféle műfajok közötti áthallásokat, kapcsolódásokat.

Mindig komoly az úgynevezett komolyzene? Sokszor előfordul, hogy a zeneszerzők váratlan, meglepő fordulatokra, össze nem illő zenei elemekre, szándékosan ejtett hibákra, paródiára épülő vagy egyszerűen fesztelen, vidám, olykor zabolátlan hangulatú zenei tréfákkal örvendeztetnek meg minket. Bolondos scherzók, humoreszkek, burleszkek (mindhárom szó jelentése: tréfa) és más humoros zenei tételek szólalnak meg ezen a koncerten a minden komolyságát félretevő fafúvós együttes tolmácsolásában, a zenei humor kimeríthetetlen témáját komoly alapossággal körüljárva.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • fuvola
  Nagy Katalin
 • oboa
  Jakab Ágnes
 • klarinét
  Tötös Krisztina
 • fagott
  Beleznai Anna
 • kürt
  Kováts Imre
 • műsorvezető
  Körmendy ZsoltUgrás az oldal tetejére