• Iskoláskoncertek

Zeneboncolás

Varázsfuvola & Pál utcai fiúk

családi és ifjúsági programok

elmarad
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Vígszínház 2016 őszén bemutatott A Pál utcai fiúk előadását már félmilliónál is több néző látta, és messze még a sikerszéria vége. Az évad utolsó Zeneboncolása igazi különlegesség a meglévő és leendő rajongók számára, hiszen Boka és Nemecsek búcsúja az operairodalom egyik legnépszerűbb darabja, A varázsfuvola jól ismert áriájával, Pamina „majdnem-halálával” kerül párhuzamba. Mert vannak olyan pillanatok, amikor engedni kell a túlcsorduló érzelmeknek: mindig is ez éltette a musicalt.

A 18. század musicalje, vagyis sok zenével megszólaló prózai színháza nem más, mint a mozarti Singspiel, vagyis daljáték. A varázsfuvola évszázadok óta tartó sikerének egyik oka éppen zsánere köztes mivoltában keresendő. Molnár Ferenc világhírű magyar története, A Pál utcai fiúk érzelmes, de nem érzelgős sztorija Dés László zeneszerző, a szövegkönyvet jegyző Grecsó Krisztián és a dalszövegeket író Geszti Péter szakértő kezeibe került. A darab egyik, ha nem legemlékezetesebb jelenetét, Nemecsek halálát a főszereplő és Boka idézi fel. Wunderlich József, A Pál utcai fiúk Bokája 2015 óta a Vígszínház tagja, aki zenés és prózai szerepekben egyaránt kiemelkedő alakításokat nyújt. Vecsei H. Miklós az előadás Nemecsekje: a Junior Prima díjas művész szintén 2015 óta a Vígszínház tagja. Színészi feladatai mellett dramaturgként és rendezőként is jeleskedett az elmúlt években. A Sztalker Csoport alapító tagjaként közreműködik az alkotóközösség bemutatóiban, illetve ő hívta életre a POKET elnevezésű, olvasást népszerűsítő projektet is.

Az előadás után Lecsengető címmel a Zászlótérben ingyenes foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat várjuk.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Boka
  Wunderlich József
 • Nemecsek
  Vecsei H. Miklós
 • szoprán
  Süle Dalma
 • Sinfonietta Erudita (Művészeti vezető: Tötös Krisztina)
 • műsorvezető
  Fazekas GergelyUgrás az oldal tetejére