Kiskarácsony - nagykarácsony

Kolompos

családi és ifjúsági programok

Szünet nélkül
Müpa Sátor
  • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

A harminc évvel ezelőtt alakult Kolompos Együttes táncházi bandaként futott be határon innen és túl, Kanadától Japánig. Aztán, miután bejárta a fél világot, egy óvodába hívták fellépni, s ennek zenés-mesélős, táncos-játékos mókázás lett a vége. Pontosabban az eleje, hiszen a hatalmas siker folytatást követelt, és hamarosan el is indult egy, a népszokásokat újszerűen bemutató, a kicsiket és a nagyokat egyaránt játékba hívó és megnevettető sorozat. Mai formájában nagyjából az ezredfordulóra alakult ki a csapat, és azóta szinte minden évben újabb albummal vagy zenés mesekönyvvel jelentkezett. Nem véletlen hát, hogy a Kolompos úgymond a népszokások és gyerekműsorok szinonimája lett. Ma sem akar mást, mint ami a legtöbb: megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel a magyar népzenét, a néptáncot, a régi népszokásokat, vagyis mindazt a kincset, amelyet elődjeink ránk hagytak örökül.
Ehhez pedig mi sem szolgáltat ragyogóbb alkalmat, mint a közelgő karácsony. A szeretet ünnepétől elválaszthatatlanok az olyan babonás és vallási rítusok, mint a Miklós-napi alakoskodás, a lucázás, illetve Luca széke-készítés, a boszorkánymeglesés, a termékenységi babonák, vagy éppen a kis Jézus megszületését köszöntő betlehemezés. Játékos formában, sok muzsikával és énekkel ezeket mutatja be a Kolompos együttes Kiskarácsony - Nagykarácsony című műsorában.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére