családi és ifjúsági programok

Kippkopp, a gesztenyegyerek

Tallér Zsófia emlékére

Üvegterem
 • Müpa saját produkció
 • Minimatiné

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy ez a program csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogatható.

A jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Ki akar velem játszani? Leszel a barátom? Hasonlítunk egymásra? A kisgyermekkor talán legfontosabb kérdéseire ad bájos, megnyugtatóan kerek választ Marék Veronika klasszikus mesehősének, Kippkoppnak, a nagyon is szerethető gesztenyegyereknek ezúttal a bábszínpadon megelevenedő története. Az ősz óta békésen szendergő Kippkoppot a diót megroppantó kisegér neszezése ébreszti fel. Ha már így alakult, úgy határoz, hogy ideje felfedezni a nagyvilágot, kis szerencsével talán még társra is lel...

A Kolibri Színház és annak vezetője, Novák János évtizede tartó, úttörő jelentőségű munkájának fontos állomása a sok száz alkalommal előadott történet Kippkoppról, a kópé gesztenyegyerekről, meg persze csinos társáról, Tipptoppról, a gesztenyelányról. Marék Veronika széles körben ismert meséje ideális alapanyag Tisza Bea rendező szerint, hiszen az óvodás és kisiskolás korosztály szereti az ismétlést, gondoljunk csak a szülőkkel ezredszer is felolvastatott esti mesékre. Az ötletes tér, a Bodnár Zoltán és Alexics Rita által szépen mozgatott bábok mellett külön meg kell említeni Tallér Zsófia delikát zenei világát, melyről Bogányi Gergely zongoraművész korábban így nyilatkozott: „a legjobb taktikát alkalmazva a gyermekek határtalan képzelőerejét, kreativitását ébreszti fel... [így] juttatja el őket - játékosan - a zene fenséges, mély élményéhez.” A produkciót a közelmúltban elhunyt zeneszerző emlékének ajánlják az alkotók. Az előadásra érkező nézők gesztenyét, egyéb termést, diót vagy kavicsot hozhatnak magukkal - lássuk, mi lesz belőle!

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Bodnár Zoltán, Alexics Rita
 • zongora
  Bizják Dóra
 • író
  Marék Veronika
 • zene
  Tallér Zsófia
 • tervező
  Opra Szabó Zsófia
 • rendező
  Tisza BeaUgrás az oldal tetejére