• Iskoláskoncertek

Gergely-járás

családi és ifjúsági programok

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Mentse el a programot Google Naptárába!

„Szent Gergely doktornak / híres tanítónknak / az ő napján / régi szokás szerint / menjünk Isten szerint / iskolába. / Ti is ezenképpen / jertek el nagy szépen iskolába. / Holott szép tudományt / vegyetek adományt / üdvösségre.” Március 12-én, Gergely napján az iskolás gyermekek hagyományosan ezekkel a szavakkal verbuváltak az iskolába diákokat, csapatostul házról házra járva. A szereplők a katonai toborzás mintájára gyakran különféle katonai rangokat viseltek, így „szent Gergely vitézeinek” is nevezték őket. Az előadás az akkoriban szokásos tavaszi iskolakezdéshez kapcsolódó népszokást mutatja be tánccal, dallal, játékkal.

Az előadás után Lecsengető címmel a Zászlótérben ingyenes foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat várjuk.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Pannónia Néptáncegyüttes (művészeti vezető: Szengyel István)
 • Zagyva Banda
 • népi ének, mesemondó
  Navratil Andrea
 • rendező, műsorvezető
  Farkas Zoltán „Batyu”
 • koreográfus-tanár
  Alexa Zsuzsanna, Máté MóricUgrás az oldal tetejére