• Iskoláskoncertek

Busójárás - télűző sokácok

családi és ifjúsági programok

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A busójárás a mohácsi sokácok farsangi népszokása. A hagyomány szerint a török megszállókat űzték el félelmetes szörnyeknek, állatoknak öltözve, maszkokban, nagy zajt csapva. A későbbi hagyományban a farsang ünnepe lett a busójárás: a hideg tél elűzése és a sötétség legyőzése az öröm tüzeivel. A busó ruházat általában szőrével kifordított birkabőrből, bocskorból vagy csizmából, fehér vászongatyából és faálarcból áll. Régebben a vászongatyát szalmával tömték ki, hogy a busó erősebbnek tűnjön. A bundát derékban kötéllel vagy lánccal fogták össze, amelyre egy vagy több kolompot fűztek. A kereplő, buzogány, favilla, fakürt, vízhordófa sem hiányozhat a busók kelléktárából.

Az előadás után Lecsengető címmel a Zászlótérben ingyenes foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat várjuk.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Tanac Táncegyüttes és zenekara, valamint mohácsi vendégeik
 • együttesvezető koreográfus
  Szávai József
 • ének, mese, énektanítás
  Navratil Andrea
 • rendező, műsorvezető
  Farkas Zoltán „Batyu”Ugrás az oldal tetejére