Jazz Showcase

A Müpában már holnap van! Aki hallani akarja, milyen lesz a hazai jazz jövője, nem hagyhatja ki a Jazz Showcase-t január utolsó hétvégéjén. A tizenhatodik börze kiváló bizonyítékát adja annak, hogy a néhány évvel ezelőtti felfedezettek egyéni elképzelésekkel, kitartó munkával és a jövőbe vetett hittel rendkívüli sikereket érhetnek el. 

A tizenhatodik Jazz Showcase beköltözik a Fesztivál Színházba. Január 27-én, 28-án és 29-én délután 16.30-tól, majd 18 órától két-két pályakezdő, sajátos hanggal rendelkező zenekar ad belőle ízelítőt, milyen számukra a jó jazz. Pénteken a Nagy Noémi Quartet és a Trio Johnology, szombaton a Symbiosis 5 és az Ineffable, vasárnap pedig a Sárközi Dina Quintet és a Varga Balázs / Expression mutatkozik be különleges műsorral, és rövid beszélgetések során is, amelyeket idén is Jazzkovács László vezet. Az ingyenes koncerteket a helyszínen lesz a legjobb végighallgatni, de aki nem teheti, az online is követheti az eseményeket élőben. Érdemes mindjárt jegyzetelni is, mert a közönség ismét szavazhat az általa legjobbnak ítélt zenekarra a Müpában és a mupa.hu weboldalon egyaránt. A koncerteket nemzetközi zsűri is figyelemmel kíséri, a három nap végén ők a szakmai díjazottat fogják kiválasztani, a jelenlévő fesztiválszervezők és klubtulajdonosok pedig különdíjakat adnak át kedvenceiknek.

Este 20.30-tól mindhárom napon annak lehetünk tanúi a Fesztivál Színházban, ahogy az előadók éppen hozzátesznek egy-egy lépőkövet a hazai jazz útjához. Pénteken Barabás Lőrinc és a német multiinstrumentalista, Niklas Paschburg egymásba fonódó live-actjeit hallhatjuk. Szombaton a fúvósokkal hasító KRIZ zenekar látja vendégül az elképesztő tempóban világsztárrá váló Jesús Molina zongoristát, vasárnap pedig a rekordgyorsasággal befutott, 2017-ben még pályakezdőként fellépő jazzbois mellett vendégeskedik a Kaláka.

A rendezvény szakmai partnere a Magyar Jazz Szövetség.

Ugrás az oldal tetejére