Világhírű karmester koncertjével indult március 31-én a Bartók Tavasz

Közép-Európa egyik legismertebb szimfonikus zenekara, a Cseh Filharmonikusok és karmesterük, Szemjon Bicskov nyitotta a harmadik Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programját, amelyen március 31. és április 16. között tizenhét napon át premierekkel és ősbemutatókkal, a hazai és a nemzetközi művészeti élet legjobbjaival találkozhat a közönség.

A nemzetközi viszonylatban is páratlan művészeti eseménysorozat nem kizárólag Bartók-kompozíciók előadásával tiszteleg a zeneszerző páratlan életműve előtt, de az általa ránk hagyományozott gondolatiságot is képviseli a műfajok és produkciók sokaságán keresztül, a régizenétől a folklórig, a kortárs komolyzenétől a jazzen, a világzenén és a táncművészeten át a könnyűzenéig, a koncertek mellett képzőművészeti kiállításokkal, zenei tematikájú filmekkel és szakmai konferenciákkal is gazdagítva a főváros kulturális életét.

További részletek és információk a Bartók Tavasz programjáról a www.bartoktavasz.hu weboldalon vagy a fesztivál programfüzetében találhatók.

Az előadásokhoz kapcsolódó érdekességekért érdemes fellapozni az online is elérhető Bartók Tavasz Magazint, vagy ellátogatni a www.bartoktavasz.blog.hu oldalra.

Ugrás az oldal tetejére