világzene, jazz, könnyűzene

ZeneKarma - A Kaukázus és a ToSoDa Projekt közös zenei útja

Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Kardos-Horváth János vezette tatabányai gyökerű Kaukázus másfél évtizede robbant be a magyar popzenei életbe generációs-slágeres gitárzenéjével, a Győrből indult, szokatlan hangszereket használó, holisztikus gondolkodású, meditatív-gyógyító zenét játszó ToSoDa Projekt viszont épp most ver hullámokat hazai és nemzetközi vizeken, részben a Kaukázussal együttműködve. ZeneKarma névre keresztelt közös műsorukban elsősorban Kaukázus-dalokat dolgoznak át hosszabb, improvizatív szakaszokkal.

A két formáció sorsa egy balatoni fesztiválon fonódott össze 2018 nyarán, abban az évben, amikor a Kaukázus egy csendesebb időszak után újra aktív lett, nagylemezt adott ki, és amikor a saját meghatározása szerint spirituális drum'n'bass-t játszó ToSoDa Projekt már összerázódott, rutinos trióként működött. Az utóbbi együttes egy 2016-os olaszországi utcazenélés alkalmából állt össze, a gitárt két szokatlan ütőhangszer, a sokak által hang drumként is ismert, fémből készült handpan és a doboz alakú, fából készült cajón egészíti ki. Belső utazásra csábító, ugyanakkor táncolható zenéjük először egy 2019-es koncerten lüktetett két Kaukázus-dalban, az együttrezgésből pedig egy egész - közel kétórás - közös műsor nőtt ki. A ZeneKarma a két formáció együtthatása, főképp Kaukázus-dalok formabontó hangzásokkal és impulzív zenéléssel elegyítve. Kardos-Horváth szövegeinek tere kiszélesedik, szinte új dimenzióba dobják át egymást a zenészek. A „térkép nélküli világba invitáló utazás” a produkcióhoz kidolgozott vetítéssel forgat mély érzelmi kavalkádba.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének, basszusgitár
  Kardos-Horváth János
 • billentyű
  Domokos Tibor
 • gitár
  Kis Tibor „Steve”
 • dob
  Prommer Patrik
 • gitár
  Kácser Tamás
 • handpan
  Szombathelyi Patrik
 • cajón
  Dankowsky ÁronUgrás az oldal tetejére