Trixie Whitley

világzene, jazz, könnyűzene

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A belga-amerikai Trixie Whitley 2012-es szólófellépése után másodszor koncertezik Magyarországon, azonban első alkalommal hallhatjuk triója élén, ráadásul felvillanyozó 2019-es albumával érkezik. Trixie-nek sűrű a múltja, de élete legjobb formájában van: híres zenészapa (Chris Whitley) csodagyereke, aki egy remek szupergrúp (Black Dub), szólólemezek, egy Kid Koalával közös LP és míves színpadi produkciók után megvalósította álmai hangzását. A Run The Jewels rapduó producerével készült hipnotikus mesterművét mutatja be.

Trixie Whitley blues-roots rockzenész apja, Chris koncertjein állt először színpadon, háromévesen. Lemezen is apjával debütált, tízévesen, 1997-ben. Egy év múlva pedig már Belgium legfiatalabb rezidens dj-jének mondhatta magát, avantgárd elektronikát és jazzt pörgetett - pörgés jellemezte általában az életét is. Alternatív színházakkal turnézott, tagja lett a U2 és Bob Dylan producereként is működő zenész, Daniel Lanois szupergrúpjának, a Black Dubnak, amellyel egy szuper dub-soul-rock amalgámot adtak a világnak. Itt Brian Blade jazzdobos volt a ritmusfelelős, de az énekesként soulos érzékenységű Whitley valóban igen széles körben dolgozott hírességekkel Marc Ribottól Robert Plantig. Első lemezein nagyjából úgy modernizálta a bluest, mint PJ Harvey, 2019-es legutóbbi LP-jén, a Lacunán viszont elektronikus, hiphopos, hipnotikus lüktetést adott dalainak: futurisztikus, vibráló zene született. Invenciózus, provokatív, kategorizálhatatlan előadó, akinek zenéje azoknak is bejöhet, akik a modern soult szeretik, de azoknak is, akik St. Vincent triphoposabb hangzású rokonának hallják. Trixie Whitley zenésztársai saját jogon is elismertek: Daniel Mintseris billentyűs épp az említett St. Vincent oldaláról lehet ismerős, a nőnapi koncert jegyében pedig stílszerűen a doboknál is egy hölgy foglal helyet Dani Markham személyében, aki turnézott a tUnE-yArDs-szal és gyakran zenél együtt Childish Gambinóval is.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • billentyűs hangszerek
    Daniel Mintseris
  • dob
    Dani MarkhamUgrás az oldal tetejére