Trixie Whitley

világzene, jazz, könnyűzene

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A belga-amerikai Trixie Whitley 2012-es szólófellépése után másodszor koncertezik Magyarországon, azonban első alkalommal hallhatjuk triója élén, ráadásul felvillanyozó 2019-es albumával érkezik. Trixie-nek sűrű a múltja, de élete legjobb formájában van: híres zenészapa (Chris Whitley) csodagyereke, aki egy remek szupergrúp (Black Dub), szólólemezek, egy Kid Koalával közös LP és míves színpadi produkciók után megvalósította álmai hangzását. A Run The Jewels rapduó producerével készült hipnotikus mesterművét mutatja be.

Trixie Whitley blues-roots rockzenész apja, Chris koncertjein állt először színpadon, háromévesen. Lemezen is apjával debütált, tízévesen, 1997-ben. Egy év múlva pedig már Belgium legfiatalabb rezidens dj-jének mondhatta magát, avantgárd elektronikát és jazzt pörgetett - pörgés jellemezte általában az életét is. Alternatív színházakkal turnézott, tagja lett a U2 és Bob Dylan producereként is működő zenész, Daniel Lanois szupergrúpjának, a Black Dubnak, amellyel egy szuper dub-soul-rock amalgámot adtak a világnak. Itt Brian Blade jazzdobos volt a ritmusfelelős, de az énekesként soulos érzékenységű Whitley valóban igen széles körben dolgozott hírességekkel Marc Ribottól Robert Plantig. Első lemezein nagyjából úgy modernizálta a bluest, mint PJ Harvey, 2019-es legutóbbi LP-jén, a Lacunán viszont elektronikus, hiphopos, hipnotikus lüktetést adott dalainak: futurisztikus, vibráló zene született. Invenciózus, provokatív, kategorizálhatatlan előadó, akinek zenéje azoknak is bejöhet, akik a modern soult szeretik, de azoknak is, akik St. Vincent triphoposabb hangzású rokonának hallják. Trixie Whitley zenésztársai saját jogon is elismertek: Daniel Mintseris billentyűs épp az említett St. Vincent oldaláról lehet ismerős, a nőnapi koncert jegyében pedig stílszerűen a doboknál is egy hölgy foglal helyet Dani Markham személyében, aki turnézott a tUnE-yArDs-szal és gyakran zenél együtt Childish Gambinóval is.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

  • billentyűs hangszerek
    Daniel Mintseris
  • dob
    Dani MarkhamUgrás az oldal tetejére