• Müpa Autósmozi

Autós koncertmozi a Lexus közreműködésével

The Qualitons - Orientális utazás

világzene, jazz, könnyűzene

Kültéri parkoló
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A kvalitásos The Qualitons zenei világa döntően kétféle irányból gyökerezik, egyrészt soulos-funkos-grúvos, másrészt beates-pszichedelikus rockos a megszólalása alapja, amely fennállása tizenegy éve alatt egyre tökéletesebb összhangúra érett, és amelyért mostanság már amerikai rádiók is megőrülnek. Ezt a lüktető, improvizációnak is helyet hagyó hangzásvilágot ezen az egyszeri esten egzotikus hangszerekkel, például szitárral, kavallal, dudukkal színezik, kelet felé orientálódnak, de természetesen megszólaltatják friss és remek KEX-feldolgozásokból álló legutóbbi albumukat is.

A remek hangszeresekből álló The Qualitons a kétezres évek végén, tizenegy éve tűnt fel és eleinte inkább grúvos, soul-funk-beat alapú volt hangzásvilága, amelyet bátran és egyre kísérletezőbb módon bővített, nyújtott a pszichedelikus rock felé. Sodró hangzású és hatású, hullámzó-elszálló dalaikra felfigyelt a Red Hot Chili Peppers, aztán amerikai rádiók is (a Seattle-i székhelyű KEXP rádióban élőben is zenéltek), és bármit tesznek, nagy és konszenzusos elismerést vívnak ki vele. Legutóbb a magyar popzenetörténet hatvanas-hetvenes évtizedfordulójának méltatlanul elhallgatott fontos zenekarát, a KEX-et idézték meg egy ihletett feldolgozáslemezen. És persze továbbra sincs leállás: progresszív, merész irányt mutató friss zenéik mellett ezen a koncerten orientális utazásra hívnak különböző kultúrák hangszereinek bevonásával. Tóth Szabolcs szitáron, Bede Péter pedig szaxofonon, furulyán, kavalon és dudukon száll be vendégként a kvintett mellé, egzotikus zenei világba repítve el a közönséget.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • gitár, ének, dob, basszusgitár
  G. Szabó Hunor
 • basszusgitár, ének
  Hock Ernő
 • gitár
  Szőke Barna
 • billentyűs hangszerek, ének
  Menyhei Ádám
 • dob, ének, ütőhangszerek
  Boros Levente
 • szaxofon, furulya, kaval, duduk
  Bede Péter
 • szitár
  Tóth Szabolcs


Müpa Autósmozi


Ugrás az oldal tetejére