világzene, jazz, könnyűzene

Take 6: Prelude To Rhapsody

Jazzlegendák - a Lexus támogatásával

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
 • Jazzlegendák

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Take 6 méltatásaiban röpködnek a számok: 10 Grammy-díj, 10 Dove-díj, egyszerre 7 Billboard-listás szereplés, 44 éves karrier, 14 stúdió- és egy élő album. A Müpa büszkén teszi hozzá, hogy az a cappella sztárcsapat eddig ötévente tette tiszteletét a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, és mindig valami újjal rukkoltak elő. Most Prelude To Rhapsody címmel készülő friss gyűjteményükről válogatnak örökérvényű, érzelemmel teli dalokat, hogy saját hangképükre formálják és ezáltal új magasságokba emeljék őket.

Minden életrajzukban olvasható, hogy Quincy Jones szerint ők „a planéta legmenőbb énekes csókái” (azaz „the baddest vocal cats on the planet”). Ezt a véleményt valószínűleg osztotta Ray Charles, Ella Fitzgerald vagy Whitney Houston is, akiket a Take 6 partnereinek mondhatott. A gospel, a jazz, az R'n'B és a pop elemeiből kifinomult ritmikai, harmóniai, dallamvezetési megoldásokkal építkező zenéjükben hat lenyűgözően színes karakter olvad páratlan összhangba. Az egymás iránt érzett tisztelet, elkötelezettség és szeretet hajtja mindnyájukat, koncertjeiken pedig ez a felemelő érzés hatja át közönségüket is. Mindig öröm, ha új albumot készítenek. Hat évet kellett várni a legfrissebb megjelenésre, amely a Prelude To Rhapsody címet viseli. Billie Holidaytől Irving Berlinig és Duke Ellingtontól George Gershwinig terjed a legendák sora, akiknek örökbecsű darabjait hallhatjuk olyan módon átharmonizálva, ahogyan csak ez a hat úriember képes rá. A Take 6-élmény mindig élőben teljesedik ki igazán, amikor érezhetjük Claude McKnight, Mark Kibble, Joel Kibble, Dave Thomas, Alvin Chea és Khristian Dentley személyes varázsát, és átélhetünk valamit, ami kicsit olyan, mintha a nyár közepén kapnánk karácsonyi ajándékot.

A Jazzlegendák kiemelt támogatója a Lexus.

Rendező: Müpa
 • ének
  Claude McKnight
  Mark Kibble
  Joel Kibble
  Dave Thomas
  Alvin Chea
  Khristian Dentley

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MBH SZÉP-kártyával is megvásárolhatja. Személyes vásárláskor elfogadjuk még a Rewin Ajándékutalványt és a Rewin Ajándékkártyáit, illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére