világzene, jazz, könnyűzene

Szabó Benedek és a Galaxisok

Müpa Home
 • Müpa saját produkció
 • HEY, JUNE!
 • Müpa Home

Jegyárak

A Müpa virtuális hangversenytermébe a belépés díjtalan.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Szeretnénk, ha a Müpa közönsége ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére - ezúttal a saját otthonában. Éppen ezért tettük mindenki számára elérhetővé médiatárunkat, és ezért döntöttünk úgy, hogy az elkövetkezendő hetekben a jól ismert időpontokban megnyitjuk a Müpa virtuális hangversenytermét és előadótereit, és az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását közvetítjük.

Az előadás megtekinthető a honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon.

Hajnalban sétálnak hazafelé, szemükben kis- és nagyvárosok fényei, részegek és egyedül vannak, életkoruk bizonytalan, lakóhelyük általában Magyarország, azon belül főleg Budapest, ahonnan néha busszal, vonattal, telekocsival hazajárnak a vaksötétre közvilágított utcák és a gyerekkori emlékek városaiba; hatig dolgoznak hétköznap, helyek előtt állnak a péntek esti cigifüstben, éjszakai buszokon zenét hallgatnak, elalszanak a metrón, megígérik a taxisnak, hogy nem fognak hányni, házibulik előszobáiban rúgják le a cipőjüket, egy-egy éjszakára összejönnek, elhagyják őket és elhagynak másokat, szerelmesek lesznek, lépcsőházakban gyújtanak rá, elfáradnak. A Moszkván állva a dél-alföldi fákra gondolnak, a fák közül az Andrássy útra vágynak. Ők lakják be Szabó Benedek első két lemezének (Kapuzárási Piknik, A legszebb éveink) világát, és ők lesznek a főszereplők a Müpa színpadán is, minden eddiginél valóságosabb díszletek között. Egy különleges estére megelevenednek az utcatáblák és a lámpaoszlopok, vendégek bújnak elő a sötét kapualjakból, miközben a zenekar jól ismert és soha nem hallott számokat játszik, ebben a formában először és utoljára.
Szabó Benedek a bajai Gyökkettő énekes-dalszerzője volt, mielőtt Budapestre költözött. Itt egy zajos kitérő (az álmodozós hálószobapopot játszó Zombie Girlfriend) után visszatalált a gyökereihez, megjelentette Kapuzárási Piknik című első szólólemezét, majd Galaxisok nevű zenekarával koncertezni kezdett. A Legszebb éveink című folytatást az Index 2015 legjobb magyar lemezének választotta, a zenekar fellépett a Hiperkarma tizenötödik születésnapja alkalmából adott ünnepi koncertjén, és több telt házas koncertet adott Budapesten.
A felvétel a Müpa 2016. június 20-i koncertjén készült.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének, gitár
  Szabó Benedek
 • basszusgitár
  Sallai László
 • gitár
  Günsberger Ákos
 • dobok
  Bradák Soma
 • trombita
  Bille Gergő
 • harmonika
  Gay Tamás
 • hegedű
  Nagy Emma


HEY, JUNE!

Müpa Home


Ugrás az oldal tetejére