• HEY, JUNE!
 • Müpa Home

Szabó Benedek és a Galaxisok

világzene, jazz, könnyűzene

Müpa Home
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Szeretnénk, ha a Müpa közönsége ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére - ezúttal a saját otthonában. Éppen ezért tettük mindenki számára elérhetővé médiatárunkat, és ezért döntöttünk úgy, hogy az elkövetkezendő hetekben a jól ismert időpontokban megnyitjuk a Müpa virtuális hangversenytermét és előadótereit, és az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását közvetítjük.

Az előadás megtekinthető a honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon.

Hajnalban sétálnak hazafelé, szemükben kis- és nagyvárosok fényei, részegek és egyedül vannak, életkoruk bizonytalan, lakóhelyük általában Magyarország, azon belül főleg Budapest, ahonnan néha busszal, vonattal, telekocsival hazajárnak a vaksötétre közvilágított utcák és a gyerekkori emlékek városaiba; hatig dolgoznak hétköznap, helyek előtt állnak a péntek esti cigifüstben, éjszakai buszokon zenét hallgatnak, elalszanak a metrón, megígérik a taxisnak, hogy nem fognak hányni, házibulik előszobáiban rúgják le a cipőjüket, egy-egy éjszakára összejönnek, elhagyják őket és elhagynak másokat, szerelmesek lesznek, lépcsőházakban gyújtanak rá, elfáradnak. A Moszkván állva a dél-alföldi fákra gondolnak, a fák közül az Andrássy útra vágynak. Ők lakják be Szabó Benedek első két lemezének (Kapuzárási Piknik, A legszebb éveink) világát, és ők lesznek a főszereplők a Müpa színpadán is, minden eddiginél valóságosabb díszletek között. Egy különleges estére megelevenednek az utcatáblák és a lámpaoszlopok, vendégek bújnak elő a sötét kapualjakból, miközben a zenekar jól ismert és soha nem hallott számokat játszik, ebben a formában először és utoljára.
Szabó Benedek a bajai Gyökkettő énekes-dalszerzője volt, mielőtt Budapestre költözött. Itt egy zajos kitérő (az álmodozós hálószobapopot játszó Zombie Girlfriend) után visszatalált a gyökereihez, megjelentette Kapuzárási Piknik című első szólólemezét, majd Galaxisok nevű zenekarával koncertezni kezdett. A Legszebb éveink című folytatást az Index 2015 legjobb magyar lemezének választotta, a zenekar fellépett a Hiperkarma tizenötödik születésnapja alkalmából adott ünnepi koncertjén, és több telt házas koncertet adott Budapesten.
A felvétel a Müpa 2016. június 20-i koncertjén készült.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • ének, gitár
  Szabó Benedek
 • basszusgitár
  Sallai László
 • gitár
  Günsberger Ákos
 • dobok
  Bradák Soma
 • trombita
  Bille Gergő
 • harmonika
  Gay Tamás
 • hegedű
  Nagy Emma


HEY, JUNE!

Müpa Home


Ugrás az oldal tetejére