világzene, jazz, könnyűzene

SOLARIS DIMENZIÓK

Müpa Home
 • Müpa Home

Jegyárak

A Müpa virtuális hangversenytermébe a belépés díjtalan.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást online közvetítjük!

Nagy örömünkre a Müpa újra megnyithatja kaput, ám ezzel párhuzamosan folytatódnak ingyenes online koncertközvetítéseink, hogy azok is átélhessék a Müpa-élményt, akik személyesen nem tudnak ellátogatni hozzánk.

Szeretettel várjuk Önöket az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadást honlapunkon és YouTube-csatornánkon követhetik.


Negyvenegy éves a magyar progresszív rockzene egyik legjelentősebb, nemzetközileg is elismert formációja, a Solaris. Az instrumentális zenét játszó, magát szimfonikus rockzenekarnak nevező együttes 2006-ban indította „Életmű-koncertek” című sorozatát a Müpában, amelynek záróakkordja lesz ez az ünnepi esemény. A műsorban Solaris-kompozíciók hangzanak el világzenei, jazz és klasszikus zenei feldolgozásban, Szirtes Edina „Mókus” zenekara, a Sárik Péter Trió és a Sturcz Quartet, valamint a Solaris-tagok közreműködésével.
Az 1980-ban alakult Solaris már korai, kislemezeken dokumentált időszakában a műfaj egyik kulcsfontosságú hazai együttesének számított. Az 1984-ben megjelent Marsbéli krónikák című bemutatkozó nagylemez pedig később külföldön is megjelent és nagy nemzetközi sikert aratott. A zenekar a kilencvenes évek óta ismét aktív, alkalmanként friss anyaggal is jelentkezik (legutóbb 2019-ben Nostradamus 2.0 - Returnity (Unborn Visions) címmel készült új CD), a világ számos pontján koncertezett már, 2006 óta pedig rendszeres fellépőként mutatja be életművét a Müpában. A Marsbéli krónikákból itt tartott 2014-es koncert, valamint az est során rögzített lemez és film rangos díjakban részesült. A Solaris ezúttal tőle szokatlan stílusba ülteti át kompozícióit: Szirtes Edina „Mókus” zenekara, a Sárik Péter Trió és a Sturcz Quartet a tőlük megszokott, kreatív módon nyúlnak hozzá a több évtizede népszerű, méltán elismert szerzeményekhez.

A produkció felvételének időpontja: 2021. június 22.

Rendező: Müpa, Solaris Produkciós Ház Kft.
 • akusztikus gitár
  Bogdán Csaba
 • zongora
  Erdész Róbert
 • dob
  Gömör László
 • fuvola, blockflöte, „karmester”
  Kollár Attila
 • Szirtes Edina „Mókus” és zenekara
 • Sárik Péter Trió
 • Sturcz Quartet


Müpa Home


Ugrás az oldal tetejére