világzene, jazz, könnyűzene

Samurai Drive and the Crazy 88

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • HEY, JUNE!

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Middlemist Redből és a Mordáiból ismert Nóvé Soma énekes-gitáros, és az elektronikát és basszusgitárt megszólaltató Riederauer Dániel párosa 2019-ben mutatkozott be Samurai Drive-ként. A zenekar nevét viselő 2020-as debütáló nagylemez az éjféli mozik hangulatát idézte: az elektronikus zene, a blues és az újhullámos hangzások találkoztak a film noir esztétikájával. A 2021-es, szintén remek Hunt EP után 2023 végén tértek vissza egy Isaac Hayest és Morphine-t egyaránt megidéző dallal, a Müpában pedig végre olyan hangszerelésben szólal meg zenéjük, ahogyan az eddig csak a szerzőpáros fejében élt.

A formáció saját megfogalmazása szerint „kései órákban magányos utakon haladóknak ajánlott” zenéjük a croonerek bárpultot támasztó hangulatát, a füstös klubok jazzes atmoszféráját és a sötét elektronikát egyszerre szólaltatja meg - és ez adja egyediségüket is. Alkotói szünetükből a „fiatalnak és idősnek, összetört szívűeknek és gondtalanoknak” egyaránt ajánlott Remedy című, 2023 novemberében rögzített dallal tértek vissza, és ezúttal úgy szólaltatják meg számaikat - a korábban megjelent és ismert zenék mellett újakat is - ahogyan eddig csak elképzelték. A kéttagú felállást több közreműködő zenész támogatja a koncerten, lehetővé téve így egy, a megszokottnál színesebb, élőbb hangzást. „A Müpában fellépni lehetőséget nyújt arra, hogy új dolgokkal és műsorkoncepciókkal kísérletezzünk, hogy elengedjük a fantáziánkat.” A címben szereplő Crazy 88 csapat a Kill Bill-univerzum hírhedt alakulata, amely ezúttal hangszerekre cseréli a kardokat, hogy segítse előcsalogatni a Samurai Drive zenéjében, dallamvilágában meglévő keleti zenei kultúrára jellemző vonásokat, motívumokat.

Rendező: Müpa
 • gitár, ének
  Nóvé Soma
 • elektronika, basszusgitár
  Riederauer Dániel
 • cselló
  Barta Gyöngyi
 • tambura, brácsa
  Ifj. Csoóri Sándor
 • cselló
  Friderikusz Péter
 • szaxofon
  Ördög Krisztián
 • zongora, szintetizátor
  Riederauer Richárd
 • hegedű
  Tóth Dóra Lilla
 • dobok
  Ürögdi Ábel
 • vokál
  Kiss Flóra

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.HEY, JUNE!


Ugrás az oldal tetejére